• Αναζήτηση

Αρκαδία: Για την απολιγνιτοποίηση & τα έργα του Δήμου Τρίπολης συζήτησαν Παθανάσης & Τζιούμης (video)

Την Τρίπολη επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, αρμόδιος για θέματα ιδιωτικών επενδύσεων, ο οποίος ανέλαβε την αρμοδιότητα όλων των έργων και δράσεων στην στο πλαίσιο της μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή.

 

 

Ο κ. Παπαθανάσης συνάντησε το δήμαρχο Τρίπολης, στο δημαρχείο στην οδό Λαγοπάτη, συνοδευόμενος, από τον κ. Κ. Μουσουρούλη, πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ). Το «παρών» έδωσαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χ. Λαμπρόπουλος και κυβερνητικά στελέχη.

Σε δηλώσεις τους μετά το πέρας της συνάντησης ο δήμαρχος και ο υπουργός μίλησαν για την αγαστή συνεργασία των δύο.

Ο κ. Τζιούμης αφού ευχαρίστησε τον υπουργό, μίλησε για τους στόχους της δημοτικής αρχής, για να είναι δίκαιη η αναπτυξιακή μετάβαση στο δήμο.

Ο δήμος Τρίπολης, αναγνωρίζει την πρωτοκαθεδρία του δήμου Μεγαλόπολης, σαφώς όμως από την απολιγνιτική περίοδο επηρεάζεται και ο δήμος Τρίπολης

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος ήδη έχουν κατατεθεί προτάσεις για κάποια έργα που έχουν προεγκριθεί και στη συνέχεια αυτά θα εξειδικευτούν, έτσι ώστε ο δήμος Τρίπολης να μπει σε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, με νέες μορφές ανάπτυξης και να μην επηρεαστεί από το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων μίλησε για την εξαιρετική συνεργασία του δημάρχου με το υπουργείο.

«Τα βήματα πρέπει να είναι γρήγορα έτσι ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας» τόνισε, αναγνωρίζοντας ότι η Μεγαλόπολη θα έχει τα υψηλότερα κίνητρα, με τον δήμο Τρίπολης, Γορτυνίας και Οιχαλίας να βρίσκονται ακριβώς κοντά στην Μεγαλόπολη και στα κίνητρα»

Το κυβερνητικό κλιμάκιο στην συνέχεια θα επισκεφθεί την Μεγαλόπολη όπου και θα γίνει σύσκεψη με κύριο αντικείμενο την προώθηση των χωροταξικών ζητημάτων.

Ροή Ειδήσεων