• Αναζήτηση

Αύριο η πρεμιέρα για το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Με τίτλο Ωδή στην Ομορφιά, το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας κάνει πρεμιέρα αύριο, Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022 με ένα έργο-σταθμό στην ιστορία του σύγχρονου χορού, το TRIPTYCH: The missing door, The lost room and The hidden floor των Peeping Tom, μια παράσταση που είναι το αποτέλεσμα νέας επεξεργασίας τριών έργων που δημιούργησε η ομάδα Peeping Tom για το Nederlands Dans Theatre. Το Φεστιβάλ φιλοξενεί φέτος 26 συνολικά παραγωγές, 14 ξένες ομάδες από 10 χώρες, 12 ομάδες από την Ελλάδα, 2 παγκόσμιες πρεμιέρες, 6 παράλληλες εκδηλώσεις, ένα εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης επαγγελματιών, καθώς και ένα πρόγραμμα εργαστηρίων χορού και κίνησης για διάφορες ηλικίες και ομάδες πληθυσμού.

PEEPING TOM Triptych the missing door the lost room the hidden floor credits Virginia Rota Peeping Tom

Στην έναρξη του Φεστιβάλ θα παραστεί η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και ο Υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Νωρίτερα, αύριο, η κα Μενδώνη θα επισκεφτεί αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής, ενώ πριν την έναρξη του Φεστιβάλ, στο Μέγαρο Χορού θα υπογραφεί η Προγραμματική Σύμβαση για το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας.

28ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

www.kalamatadancefestival.gr

OFFICIAL HASHTAGS:

#28kdf2022

#alandfordance

#electricmatter

#kalamatadancefestival

#kalamata

Ροή Ειδήσεων