• Αναζήτηση

Χαρίτσης: Με τον προϋπολογισμό του 2024 η κυβέρνηση κινείται στην λογική ότι όλα βαίνουν καλώς – Η Νέα Αριστερά καταθέτει εναλλακτική πρόταση που απαντάει στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας

«Η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Αριστεράς είναι το πρώτο βήμα για να συγκροτήσουμε έναν πολιτικό φορέα ο οποίος, πέρα από την δουλειά που θα κάνει στο Κοινοβούλιο,θα συνομιλεί, θα συνυπάρχει και θα συνδιαμορφώνει με την ίδια την κοινωνία» δήλωσε ο Πρόεδρος τηςΚοινοβουλευτικής Ομάδας «Νέα Αριστερά» και βουλευτήςΝ. Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στον τ/στ «MEGA» και στoν δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο. Και πρόσθεσε:«Θέλουμε να είμαστε εκείνη η πολιτική δύναμη η οποία θα μπορέσει να παρουσιάσει με σαφήνεια και καθαρόπρογραμματικό λόγο ένα πειστικό εναλλακτικό σχέδιο για το πώς θα μπορούσαν να πάνε διαφορετικά τα πράγματα για την ελληνική κοινωνία. Μια δύναμη η οποία σταδιακά και σταθερά θα χτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους Έλληνες πολίτες. Εκεί θέλουμε να εστιάσουμε».

Με αφορμή την συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2024 ο Αλ. Χαρίτσης σχολίασε: «Έχουμε μία κυβέρνηση η οποία παρουσιάζει έναν προϋπολογισμό σαν να πηγαίνουν όλα τέλεια στη χώρα». «Απέναντι σε αυτή την κατάσταση υπάρχει εναλλακτική πρόταση και εμείς αυτό φιλοδοξούμε να παρουσιάσουμε. Μια πρόταση η οποία θα απαντάει στιςμεγάλες κρίσεις της εποχής μας» υπογράμμισε αναφέροντας χαρακτηριστικά «το ζήτημα της όξυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων και της τεράστιας κλιματικής κρίσης με τηνοποία είμαστε αντιμέτωποι και την οποία βιώσαμε με πολύ επώδυνο τρόπο στη χώρα μας, στον Έβρο και στη Θεσσαλία».

«Την τελευταία τριετία είχαμε μείωση του πραγματικού μισθού 8% την στιγμή που οι εισηγμένες στο χρηματιστήριοεπιχειρήσεις παρουσίασαν ρεκόρ κερδοφορίας. Η ψαλίδα ανοίγει» σημείωσε ο κ. Χαρίτσης για τις ανισότητες. Ως προςτην κλιματική κρίση τόνισε: «Σήμερα στην Παγκόσμια Διάσκεψη για το Κλίμα (COP 28) είχαμε μια ιστορικήαπόφαση η οποία μιλάει πλέον για την μετάβαση στην εποχή του τέλους των ορυκτών καυσίμων». «Πώς θα γίνει αυτή η μετάβαση; Μιλάμε για έναν διαφορετικό τρόπο ζωής πλέον. Θα αφορά την κοινωνία ή την κερδοφορία λίγων μεγάλων πολυεθνικών ομίλων;» διερωτήθηκε.

«Δεν θα περιχαρακωθούμε στις δικές μας δυνάμεις,απευθυνόμαστε σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες που ασφυκτιούν στο σημερινό καθεστώς της μονοκρατορίας  τηςκυβέρνησης Μητσοτάκη» επισήμανε ο Αλ. Χαρίτσης και πρόσθεσε: «Η Νέα Αριστερά είναι ένα συλλογικό εγχείρηματο οποίο πέρα από τους 11 βουλευτές και βουλεύτριες που συμμετέχουν σε αυτό αφορά χιλιάδες συμπολίτες μας, που είτε αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ είτε ανήκουν στην αριστερά και τον προοδευτικό χώρο και είχαν οδηγηθεί στην αποχή τα προηγούμενα χρόνια». «Αφορά όμως και τους νέουςανθρώπους οι οποίοι νιώθουν ότι η πολιτική είναι κάτιαπόμακρο και ότι δεν μπορεί να αλλάξει την ζωή των ανθρώπων» συνέχισε αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: «η πολιτική της κυβέρνησης για την στεγαστική κρίση οδηγεί σε φούσκα στην αγορά ακινήτων».

«Το επόμενο διάστημα θα παρουσιάσουμε στην ελληνική κοινωνία ένα ολοκληρωμένο πολιτικό σχέδιο, πειστικό, ρεαλιστικό και ταυτόχρονα ριζοσπαστικό και θα προσπαθήσουμε με τις προτάσεις μας και τις προγραμματικές μας θέσεις να πείσουμε τους πολίτες ότι η πολιτική μετράεικαι ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε αλλιώς» κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων