• Αναζήτηση

Χριστούγεννα τέλος – Ξεστόλισε ο δήμος Καλαμάτας

Πότε πέρασαν τα Χριστούγεννα, ούτε που το καταλάβαμε! Από πολύ νωρίς το πρωί συνεργεία του δήμου Καλαμάτας έχουν ξεκινήσει το ξεστόλισμα με το δέντρο στην κεντρική πλατεία της πόλης, τα σπιτάκια αλλά και τα λαμπάκια.

Ποιος ξεστολίζει τώρα; Σίγουρα δεν το κάνετε με την ίδια χαρούμενη διάθεση που στολίζετε ολόκληρο το σπίτι ήδη από τα τέλη Νοεμβρίου, γι’ αυτό είμαστε εδώ για να σας δώσουμε μερικά tips ώστε να σας το κάνουμε πιο εύκολο!

Γιρλάντες
Αφήνουμε το δέντρο για το τέλος και ξεκινάμε με τα… περιφερειακά στολίδια! Σίγουρα ο χριστουγεννιάτικος στολισμός σας περιλαμβάνει γιρλάντες, οι οποίες χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής. Δεν πρέπει να τις αποθηκεύσετε μαζί με άλλα στολίδια και να χαλάσετε το σχήμα τους. Ένας καλός τρόπος είναι να τις βάλετε σε μεγάλα κουτιά από μπότες.

Στολίδια δέντρου
Φάκελος… στολίδια δέντρου! Αν δεν είστε προνοητικοί και δεν έχετε κρατήσει τις συσκευασίες τους, μην ανησυχείτε, υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές λύσεις! Για τα πιο μικρά στολίδια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καρτέλες αυγών, ενώ για τα μεγαλύτερα δοκιμάστε τα πλαστικά ποτήρια μίας χρήσης. Τα φύλλα εφημερίδας και το χαρτί περιτυλίγματος με τις φυσαλίδες είναι must επιλογές.

Λαμπάκια
Τα λαμπάκια του δέντρου χρειάζονται ειδική φροντίδα. Πριν τα αποθηκεύσετε, καλό είναι να κάνετε ένα… γερό ξεκαθάρισμα. Δείτε ποια λειτουργούν και αφήστε τις χαλασμένες σειρές στην άκρη. Έπειτα, χρησιμοποιήστε το χαρτόνι από το ρολό κουζίνας για να τυλίξετε τα καλώδια. Με αυτό τον τρόπο θα είναι πολύ πιο εύκολο να τα ξετυλίξετε την επόμενη χρονιά.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο
Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, η αποθήκευση του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι πανεύκολη! Σίγουρα θα έχετε κρατήσει το κουτί του, επειδή όμως με τα χρόνια αλλοιώνεται, καλό είναι να προμηθευτείτε μία ειδική σακούλα αποθήκευσης ρούχων που κλείνει με φερμουάρ για να το τυλίξετε. Έτσι, θα το προστατεύσετε από την υγρασία και τυχόν ανεπιθύμητα έντομα.

Extra-tip
Όταν τελειώσετε το πακετάρισμα μην ξεχάσετε να γράψετε έξω από κάθε κούτα τι περιέχει. Μπορείτε βέβαια να πάτε ένα βήμα παραπέρα, αριθμώντας κάθε κούτα ανάλογα με τη σειρά που πρόκειται να την ανοίξετε την επόμενη χρονιά.

Ροή Ειδήσεων

κορωνοϊός