• Αναζήτηση

ΔΕΙΤΕ πώς θα γίνετε ευτυχισμένοι μέσα σε μόλις 15 λεπτά!

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο: αυτό υποστηρίζει για την ευτυχία ο 69χρονος που στέφθηκε ως «ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου» και αποκαλύπτει τα μυστικά του, τονίζοντας ότι το μόνο που χρειάζεται είναι… μόλις 15 λεπτά την μέρα!

O γεννημένος στη Γαλλία, Μάθιου Ρίκαρντ είναι Θιβετιανός μοναχός, μοριακός γενετιστής και έμπιστος του Δαλάι Λάμα, που άφησε τα πάντα πίσω του και μένει σε μια σκηνή στα Ιμαλάια. Σύμφωνα με τον 69χρονο, ο καθένας μπορεί να είναι ευτυχισμένος, αν εκπαιδεύσει το μυαλό του! Μάλιστα, για του λόγου το αληθές, συμμετείχε σε ένα πείραμα που κράτησε 12 χρόνια, στη διάρκεια των οποίων καταγράφθηκε με 256 αισθητήρες τι γινόταν στον εγκέφαλό του όσο βρισκόταν σε κατάσταση διαλογισμού.

collagericard.jpg
(Ο «πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου», Μάθιου Ρίκαρντ)

«Αν το μυαλό σας είναι γεμάτο με καλοσύνη, πάθος και αλληλεγγύη ο νους σας θα γίνει υγιής και αυτό θα οδηγήσει σε άνθιση», λέει, στο περιοδικό «Business Insider», ο μοναχός – γενετιστής και συμπληρώνει: «τότε θα είστε σε πολύ καλύτερη ψυχική κατάσταση, το σώμα σας θα είναι πιο υγιές και όλοι γύρω σας θα το αντιληφθούν».

Οι συμβουλές του 69χρονου για την ευτυχία είναι:

– Γίνετε αλτρουιστές και σταματήσετε να σκέφτεσαι μόνο το εγώ σας. Είναι μια κουραστική διαδικασία που οδηγεί στη δυστυχία.

– Αν θέλετε να ευτυχίσετε, γίνεται αγαθοί. Αυτό θα σας κάνει, όχι μόνο να αισθανθείτε καλύτερα, αλλά και θα επηρεάσει αυτούς που είναι κοντά σας.

Γυμνάστε το μυαλό σας όπως θα κάνατε με το σώμα σας. Υπάρχει η άποψη ότι η καλοσύνη, η προσοχή, η συναισθηματική ισορροπία και η ανθεκτικότητα είναι δεξιότητες που μπορεί κάποιος να μάθει. Όλα αυτά μαζί συνθέτουν την ευτυχία, άρα,η ευτυχία είναι κάτι το οποίο μαθαίνεται.

Διαλογιστείτε σκεπτόμενοι ωραία πράγματα για 15 λεπτά την ημέρα! Μην αφήσετε καμία άλλη σκέψη να διακόψει τη ροή των θετικών συναισθημάτων που νιώθετε εκείνη την ώρα. Μετά από δυο εβδομάδες θα νιώσετε ψυχική ευφορία!

πηγή: http://www.star.gr/

Ροή Ειδήσεων