• Αναζήτηση

Δείτε τι γίνεται με τις πυρκαγιές σε Σκάλα, Μάνη, Μεγαλόπολη!

Πυρκαγιά για άγνωστους λόγους ξέσπασε σήμερα στην περιοχή Διμαρίστικα του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Η φωτιά είχε 2 εστίες σε αρκετή απόσταση από τον οικισμό Διμαρίστικα, με μέτωπο όμως προς αυτόν και προς το βουνό. Στην περιοχή έπνεαν το μεσημέρι ισχυροί άνεμοι.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 65 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων συμπεριλαμβανομένων και 15 Γερμανών πυροσβεστών, 9 οχήματα, 2 αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα. Συνέδραμαν υδροφόρες του Δήμου.

Αυτή τη στιγμή όπως αναφέρει στο notospress.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανατολικής Mάνης κ. Τσιριγώτης δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, ο αέρας έχει πέσει, οι δυνάμεις παραμένουν για μικροεστίες ενώ δεν κινδυνεύει οικισμός. Η φωτιά έκαψε δασική έκταση.

ΣΚΑΛΑ. Συναγερμός σήμανε το πρωί στη Σκάλα όταν πίσω από την πόλη και στον πρώτο λόφοξεπήδησαν φλόγες που τροφοδοτήθηκαν από ισχυρούς ανέμους. Όπως λένε κάτοικοι η φωτιά ξεκίνησε πολύ κοντά στην πόλη, στην περιοχή και με φορά μετώπου προς αυτήν.

 

Ο άνεμος, ευτυχώς γύρισε κόντρα ενώ ισχυρές δυνάμεις από 9 Πυροσβεστικά δημιούργησαν μέτωπο νερού σε αντιπυρική ζώνη και σε δρόμο ώστε η φωτιά να μην περάσει προς την Σκάλα όπου βρισκόταν πυκνοφυτεμένη περιοχή. Η απόσταση ήταν περίπου ένα χιλιόμετρο από της Πηγές της Σκάλας.

Ειδικότερα, στο σημείο επιχείρησαν 54 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και εννέα οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποίησε ρίψεις νερού ελικόπτερο.

‘Όπως είπε ο δήμαρχος Δήμος Βέρδος, η άμεση κινητοποίηση των εθελοντικών σταθμών, των οχημάτων πυρασφάλειας και των υδροφόρων του δήμου κράτησαν τη φωτιά έξω από τη Σκάλα. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπο πλήρη έλεγχο. Έκαψε 60 στρέμματα δασικής έκτασης με χαμηλή βλάστηση που ανήκουν στον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό και λίγες ελιές.

ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ. Αργά το απόγευμα ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ρούτσι Μεγαλόπολης Αρκαδίας. Επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 οχήματα, 3 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα. Συνδράμουν υδροφόρες Δήμων.

Ροή Ειδήσεων