• Αναζήτηση

«Έκανα μ@#@%$@ πρέπει να χτύπησα αστυνομικό», είπε στον αδελφό του ο 18χρονος λίγο αφού πέταξε τη φωτοβολίδα

Για νέα, συμπληρωματική κατάθεση κλήθηκε ο αδερφός του 18χρονου που ομολόγησε ότι τραυμάτισε σοβαρά τον 31χρονο αστυνομικό στα επεισόδια στο Ρέντη.

Σύμφωνα με το protothema.gr, στην πρώτη κατάθεση που έδωσε ο 16χρονος επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του αδελφού του στα επεισόδια, ενώ δήλωσε πως ο 18χρονος επέστρεψε στο γήπεδο γνωρίζοντας ότι τραυμάτισε τον 31χρονο άνδρα των ΜΑΤ.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, μάλιστα, ο αδελφός του είχε καταλάβει ότι έκανε λάθος καθώς φέρεται να έλεγε: «Έκανα μ@λ@κ!@… Πρέπει να χτύπησα αστυνομικό».

Ο 16χρονος είπε στους αστυνομικούς: «Ήμασταν μέσα στο γήπεδο και βλέπαμε το παιχνίδι. Κάποια στιγμή, είδα πολλά άτομα να βγαίνουν τρέχοντας έξω από το γήπεδο. Όταν τους είδε ο Ν. άρχισε να τρέχει και αυτός από πίσω τους. Τότε, εγώ προσπάθησα να τον κρατήσω να μην πάει γιατί φοβήθηκα ότι θα γίνουν επεισόδια».

Και συνέχισε: «Όμως εκείνος δεν με άκουσε. Βγήκα και εγώ μαζί του έξω από το γήπεδο. Τότε, είδα ότι πολλοί από αυτούς που βγήκαν έξω κρατούσαν μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες και πήγαιναν εκεί που ήταν μαζεμένοι οι Αστυνομικοί. Μόλις γύρισε, μας είπε ότι είχε κάνει μ… Ότι πήγε να ρίξει μια φωτοβολίδα, όμως αντί να τη ρίξει στον αέρα την έριξε στο πόδι του αστυνομικού».

Ο 16χρονος πρόσθεσε πως τη μοιραία φωτοβολίδα την έδωσε στον 18χρονο ένας άγνωστος, ο οποίος του έδειξε και πώς θα τη χρησιμοποιήσει. «Τη φωτοβολίδα του την έδωσε ένας άλλος που δεν τον ήξερε και του είπε να τη ρίξει προς τους αστυνομικούς. Αυτός του έδειξε και πως θα τραβήξει το σχοινί και θα τη ρίξει».

Ροή Ειδήσεων