• Αναζήτηση

Εκλογές 2023: Πότε θα κλείσουν τα σχολεία για να ψηφίσουμε

Εκλογές 2023 και επίσημα στις 21 Μαΐου, μιας και σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης -στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού της παρούσας κυβέρνησης- ανακοίνωσε την ημερομηνία διεξαγωγής τους.

Οι εκλογές με την απλή αναλογική θα γίνουν λοιπόν στις 21 Μαΐου, κάτι που σημαίνει ότι τα σχολεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, θα πρέπει να κλείσουν για δύο ημέρες, προκειμένου οι αίθουσες να μετατραπούν σε εκλογικά κέντρα (μάθε πού ψηφίζεις εδώ).

 

Πρόκειται για την Παρασκευή προ των εκλογών, δηλαδή την Παρασκευή 19 Μαΐου και τη Δευτέρα μετά τις εκλογές, δηλαδή τη Δευτέρα 22 Μαΐου.

Πότε θα κλείσουν τα σχολεία για το 2023 -Οι εξετάσεις

Τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά κλείνουν στις 15 Ιουνίου 2023
Το τελευταίο μάθημα στα Γυμνάσια θα γίνει στις 30 Μαΐου 2023. Οι εξετάσεις στα Γυμνάσια θα τελειώσουν στις 15 Ιουνίου.
Τα Λύκεια τελειώνουν τα μαθήματα στις 19 Μαΐου 2023. Στη Γ’ Λυκείου οι ενδοσχολικές εξετάσεις σταματούν στις 30 Μαΐου. Οι Α’ και Β’ Λυκείου θα τελειώσουν στις 15 Ιουνίου 2023.
Τα σχολεία λοιπόν αναμένεται να παραμείνουν κλειστά λόγω των εκλογών την Παρασκευή 18 Μαΐου και τη Δευτέρα 22 του ίδιου μήνα.
Για τα παραπάνω σε κάθε περίπτωση αναμένεται και η επιβεβαίωση από το υπουργείο Παιδείας, το οποίο το επόμενο διάστημα θα εκδώσει τη σχετική ανακοίνωση.

 

Σε ό,τι αφορά στις δεύτερες εκλογές του 2023, οι οποίες θα γίνουν σε περίπτωση που δεν προκύψει κυβέρνηση με την απλή αναλογική στις 21 Μαΐου, σύμφωνα με όσα είπε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό, θα γίνουν έως τις αρχές Ιουλίου.

Ολες οι πληροφορίες συγκλίνουν στη διεξαγωγή των δεύτερων εκλογών του 2023 στις 2 Ιουλίου. Σε αυτή την περίπτωση, τα σχολεία θα έχουν ήδη κλείσει από καιρό και θα έχουν ολοκληρωθεί και οι εξετάσεις, ενδοσχολικές και Πανελλήνιες, τόσο στα γενικά μαθήματα όσο και ως προς τα ειδικά μαθήματα. Αλλωστε, η αδιατάρακτη διεξαγωγή των Πανελληνίων ήταν ένας κρίσιμος παράγοντας για την επιλογή της ημερομηνίας τόσο των πρώτων όσο και των δεύτερων εκλογών 2023.

Ροή Ειδήσεων