• Αναζήτηση

Εκρηξη στην Οδησσό, κοντά στην αποστολή με τον Κ. Μητσοτάκη -«Δεν υπάρχει κανένα θέμα με την ασφάλεια του πρωθυπουργού και της αποστολής», λένε κυβερνητικές πηγές

Σύμφωνα με πληροφορίες σημειώθηκε έκρηξη στην Οδησσό στα 150-200 μέτρα από το σημείο που βρισκόταν το κομβόι με την ελληνική αποστολή και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι όλοι καλά στην υγεία τους, ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις άμεσα άλλαξαν το δρομολόγιο της ελληνικής αποστολής.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν στην Ουκρανία ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, η επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Άννα Μαρία Μπούρα και η διευθύντρια επικοινωνίας του πρωθυπουργού Κύρα Κάπη.

Στην Οδησσό βρίσκεται από το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιώντας επίσκεψη στην πόλη προκειμένου να συναντηθεί με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πόλη της Οδησσού δέχθηκε πριν από περίπου μιάμιση ώρα βαλλιστική επίθεση από τη Ρωσία, η οποία ήταν σε συνέχεια των επιθέσεων με drones που δέχθηκε η πόλη κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στην Οδησσό σήμερα το πρωί, στις 10:30 για να συναντηθεί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και να του εκφράσει την υποστήριξη της Ελλάδας.

Αργότερα σήμερα είναι προγραμματισμένο να μεταβεί στο Βουκουρέστι όπου συνεδριάζει το ΕΛΚ και αναμένεται να δώσει επισήμως το χρίσμα στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Πηγή: <www.iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων