• Αναζήτηση

ΕΛΜΕ Αρκαδίας: Διαμαρτυρία στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου (video)

Τη Τετάρτη στις 11 Μαΐου  πραγματοποιήθηκε από την ΕΛΜΕ Αρκαδίας παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου. Η ομάδα των εκπαιδευτικών παρέδωσε έγγραφο με τα αιτήματα διαμαρτυρίας τους στα γραφεία της Διεύθυνσης.

 

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Αρκαδίας κ. Ανδρέας  Γιαννόπουλος δήλωσε ότι συναντήθηκαν με εκπρόσωπο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και εξέφρασαν τα αιτήματα διαμαρτυρίας τους.

Το πρώτο αφορά την εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων, τη μη μείωση της ύλης, την εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής και τις νέες εξετάσεις  τύπου Pisa. Τέθηκαν τα ζητήματα αυτά στο τραπέζι και ζήτησαν να μην προχωρήσουν σε εφαρμογή τους.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος πέρσι με την εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής 40.000 παιδιά λαϊκών στρωμάτων βρέθηκαν εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Αναλυτικότερα για το διαγωνισμό Pisa πρόκειται για  εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα που θα εφαρμοστούν  στην έκτη και στην Τρίτη  γυμνασίου, χωρίς όμως να έχουν κάποιο όφελος για τους μαθητές ή τα σχολεία.

Τέλος, η ΕΛΜΕ Αρκαδίας καλεί την Ολμε να πάρει θέση και να κηρύξει στάσεις εργασίας ενώ κάνει έκκληση στους γονείς να μην συνεναίνεσουν τα παιδιά τους να συμμετέχουν στο διαγωνισμό Pisa.

Ροή Ειδήσεων