• Αναζήτηση

Επεισόδια στου Ρέντη: Προφυλακίστηκε ο 18χρονος που έριξε τη φωτοβολίδα

. Στη φυλακή κατευθύνεται ο 18χρονος που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό στου Ρέντη, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, που αποφάσισε την προφυλάκισή του.

Να σημειώσουμε ότι ο 18χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης που εκτόξευσε την φωτοβολίδα κατά του 31χρονου αστυνομικού, ζήτησε να υπαχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, αλλά οι πληροφορίες λένε ότι το αίτημά του δεν έγινε δεκτό.

Ο 18χρονος έφθασε στα δικαστήρια Πειραιά, το πρωί μαζί με τον δικηγόρο του, Απόστολο Λύτρα και σύμφωνα με πληροφορίες παραδέχτηκε ότι πράγματι συμμετείχε στα επεισόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον ανακριτή είπε πως δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει βλάβη σε κανέναν. Σκοπός του ήταν να ρίξει τη φωτοβολίδα προς τα επάνω. Δεν ήξερε να τη χρησιμοποιεί, γι’ αυτό και το αποτέλεσμα ήταν να φύγει προς τα κάτω και να χτυπήσει σε απόσταση περίπου δύο – τριών μέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν και να τραυματίσει στη συνέχεια τον αστυνομικό, ο οποίος βρισκόταν σε μια απόσταση περίπου 70 μέτρων.

Ο 18χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι η φωτοβολίδα που έριξε είχε πορτοκαλί χρώμα και εκ των πραγμάτων μπορεί να προκύψει αν ήταν αυτή που χτύπησε τον αστυνομικό ή όχι, καθώς έπεσαν και άλλες φωτοβολίδες από το συγκεκριμένο σημείο. Δήλωσε, δε, συντετριμμένος και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένειά του.

Ο συλληφθείς κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών. Όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του καθοδηγητή αλλά και του πυρήνα των χούλιγκαν που έδρασαν έξω από το «Μελίνα Μερκούρη».

Ροή Ειδήσεων