• Αναζήτηση

Έρευνα συνδέει τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα με τον καρκίνο!

Σύνδεσμο ανάμεσα στην κατανάλωση τροφίμων που έχουν υποστεί πολύ μεγάλη επεξεργασία και τα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου κατέγραψαν Γάλλοι ερευνητές.

Έρευνα σε 105.000 ανθρώπους διαπίστωσε πως όσο περισσότερα τέτοια τρόφιμα κατανάλωναν οι συμμετέχοντες, τόσο μεγαλύτερος ήταν ο κίνδυνος που αντιμετώπιζαν να εμφανίσουν καρκίνο.

Όπως σημειώνει το BBC, διατυπώνονται και επιφυλάξεις για τη μελέτη, ωστόσο οι ειδικοί λένε, όπως είναι γνωστό, πως η υγιεινή διατροφή είναι η καλύτερη.

Η σχέση της κατανάλωσης τροφής με τον καρκίνο έχει ήδη παρατηρηθεί. Είναι γνωστό πως η παχυσαρκία είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου, ο δεύτερος μετά το κάπνισμα. Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας έχει τονίσει πως και το επεξεργασμένο κρέας αυξάνει ελαφρώς τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Η ερευνητική ομάδα, στο Πανεπιστήμιο Sorbonne Paris Cite, επιχείρησε να διερευνήσει τη σχέση των πολύ επεξεργασμένων τροφίμων με τον καρκίνο…

Διαβάστε περισσότερα εδώ: newsbeast.gr

Ροή Ειδήσεων