• Αναζήτηση

Γ. Λεβεντάκης «Πρόθεσή μου η επέκταση της πλατείας Γαργαλιάνων και σε καμία περίπτωση η συρρίκνωσή της»

Στις 15 Φεβρουαρίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 μ.μ πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου, μετά από πρωτοβουλία του ίδιου, με εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας των Γαργαλιάνων για να συζητηθεί το ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με την ανάπλαση της πλατείας των Γαργαλιάνων. Στην συνάντηση αυτή ήταν παρόντες ο Βασίλης Αγγελόπουλος (πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας Γαργαλιάνων) ο Νικόλαος Αναστασόπουός (Πρόεδρος Συλλόγου Μηχανικών Τριφυλίας), Στέφανος Μαγγανάς (Μηχανικός), ΜπέσυΠλέτσα (Μηχανικός), οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται πέριξ της πλατείας Καραχούντρης Βασίλης, Μακρής Παναγιώτης, Αναγνωστόπουλος Δημήτρης, Αγγελόπουλος Παναγιώτης και ο Καμπύλης Δημήτρης από την πλευρά του τοπικού τύπου (gargalianoionline). Ο Δήμαρχος είχε επικοινωνήσει και με τον κύριο Ευστάθιο Ανδρινόπουλο προκειμένου να παραβρίσκεται στην συνάντηση κάτι που όμως δεν έγινε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του ίδιου.

Η συνάντηση αυτή είχε ως στόχο να παραθέσει ο Δήμαρχος τις προθέσεις του για την επικείμενη ανάπλαση της πλατείας, να δώσει διευκρινήσεις και να εξηγήσει το σκεπτικό του σε φορείς και εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, καθώς το τελευταίο διάστημα τεχνηέντως έχει στηθεί ένας μηχανισμός παραπληροφόρησης των πολιτών που το μόνο που εξυπηρετεί είναι μικροπολιτικές σκοπιμότητες αυτών που δεν μπορούν να δεχτούν ότι γίνονται επί των ημερών της σημερινής Δημοτικής αρχής έργα που οι ίδιοι δεν είχαν καν φανταστεί.   Οι προτάσεις του Δημάρχου ήταν οι ακόλουθες :

  • Διαπλάτυνση και ασφαλτόστρωση της οδού Ιερολοχιτών προκειμένου να διέρχονται από εκεί και όχι από την κεντρική πλατεία, τα βαρέως τύπου οχήματα (φορτηγά, λεωφορεία, τρακτέρ)
  • Μεταφορά της πιάτσας ταξί στον παράδρομο βόρεια του πάρκου της βιβλιοθήκης.
  • Μεταφορά του ΚΤΕΛ. Σε επικοινωνία του Δημάρχου με τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας έχει συζητηθεί η μεταφορά του στο κτίριο που στεγαζόταν ο ΟΤΕ.
  • Διαμόρφωση και χαρακτηρισμός του δρόμου περιμετρικά της πλατείας ως ήπιας κυκλοφορίας με την δημιουργία ειδικών θέσεων στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των παρακείμενων καταστημάτων.
  • Ορισμός 2 θέσεων στάθμευσης για ΑΜΕΑ.
  • Διαπλάτυνση των πεζοδρομίων περιμετρικά της πλατείας, προς εξυπηρέτηση των πεζών και των επιχειρήσεων.

Από τα παραπάνω καθίσταται σαφές ότι πρόθεση του Δημάρχου είναι να επεκτείνει την πλατεία και σε καμία περίπτωση να την συρρικνώσει και να την καταστρέψει. Μάλιστα, στα πλαίσια του διαλόγου με την τοπική κοινωνία, παρέδωσε τα σχέδια της μελέτης στους μηχανικούς που δραστηριοποιούνται στους Γαργαλιάνους προκειμένου να προβούν σε διορθώσεις που κατά την κρίση τους χρειάζονται και ζητά η τοπική κοινωνία.

Με το τέλος της συνάντησης υπήρχε διάχυτος ενθουσιασμός καθώς οι επαγγελματίες και οι τοπικοί φορείς έλαβαν τις απαραίτητες διευκρινήσεις ενώ συμφωνήθηκε να δοθεί περιθώριο δέκα ημερών στους μηχανικούς, ώστε σε συνεννόηση με την τοπική κοινωνία να κατατεθούν προτάσεις βελτίωσης της πρότασης ανάπλασης της πλατείας.

Ενώ έτσι είχαν τα πράγματα, κάποιοι για πολιτικούς και προσωπικούς λόγους προσέτρεξαν να μαζέψουν υπογραφές από τη αντιπολίτευση όχι για να βοηθήσουν τον διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων ώστε να κατατεθεί μια βελτιωμένη πρόταση προς χρηματοδότηση, αλλά για να μπλοκάρουν το έργο και για να στερήσουν από τον Δήμο χρηματοδοτικά εργαλεία.

Ακούγεται έντονα στους Γαργαλιάνους το επιχείρημα ότι ενώ υπάρχουν τόσα προβλήματα στην πόλη, γιατί ο Δήμαρχος ασχολείται με την πλατεία. Όντως οι Γαργαλιάνοι αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, απόρροια της εγκατάλειψης χρόνων από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές. Η αλήθεια είναι ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή πρώτα αντιμετώπισε τα χρόνια αυτά προβλήματα και στη συνέχεια προχώρησε και ένα βήμα παρακάτω στα λιγότερο άμεσα προβλήματα των Γαργαλιάνων. Έχει ήδη κατατεθεί προς ένταξη ο βιολογικός καθαρισμός, έχει κατατεθεί προς ένταξη η αλλαγή διχτύου ύδρευσης, προχωράει η αποκατάσταση του λιμανιού της Μαραθούπολης και τέλος έχει δρομολογηθεί ο περιφερειακός των Γαργαλιάνων και πολύ σύντομα θα έχετε νέα και για αυτό το μεγάλο πρόβλημα.

Είναι προφανές ότι κάποιοι της αντιπολίτευσης δεν μπορούν αν δεχτούν το γεγονός ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή παράγει έργο. Από την πρώτη στιγμή και κατά τρόπο συστηματικό προσπαθούν να μπλοκάρουν την λειτουργία του Δήμου προκειμένου να μην φανούν «λίγοι» στα μάτια του κόσμου σε σχέση με ότι αυτοί τόσα χρόνια δεν μπόρεσαν να κάνουν. Δεν επιδιώκουν ένα γόνιμο διάλογο επί τη βάσει προτάσεων για την ανάπλαση της πλατείας παρά μόνο αρκούνται σε έναν άγονο αρνητισμό για ότι θετικό γίνεται στην Τριφυλία. Ποιος θα το έλεγε ότι η αντιπολίτευση προσέρχεται στο δημοτικό συμβούλιο με αίτημα να μην κατατεθεί και χρηματοδοτηθεί έργο (!!!!).

Σε αυτό τον αγώνα βέβαια βρέθηκαν πρόθυμοι υποστηρικτές εκπρόσωποι του παλιού συστήματος που βγήκαν να διεκδικήσουν τον ρόλο του παράγοντα του τόπου. Άραγε ξέρουν προς τα πού πέφτει η πλατεία για την οποία εκφέρουν άποψη!

Η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει μέχρι τέλους την χρηματοδότηση καθώς έχει αγωνιστεί πολύ για αυτή. Πέραν αυτού ο Δήμαρχος είναι ανοιχτός στο διάλογο και περιμένει ακόμα τις προτάσεις των φορέων και των μηχανικών προκειμένου να κατατεθεί μια βελτιωμένη πρόταση. Σε διαφορετική περίπτωση καλώ την αντιπολίτευση να αναλάβει την ευθύνη προσωπικά ο καθένας, να υπογράψει ώστε να χαθεί η χρηματοδότηση για ένα έργο ύψους 520.000 ευρώ. Αρκετά χρόνια έμεινε πίσω η Τριφυλία με την απραξία τους τώρα ας συμβιβαστούν με την ιδέα της ήττας και να αφήσουν εμάς να πράξουμε.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ

Ροή Ειδήσεων