• Αναζήτηση

Γερμανία: Σε κρίση οι ζυθοποιίες – 500 εκατ. λίτρα λιγότερη μπύρα το 2020

Ο κορωνοϊός χτύπησε σκληρά τις γερμανικές ζυθοποιίες

Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, το 2020 πωλήθηκαν συνολικά 8,7 δισεκατομμύρια λίτρα μπύρας, δηλαδή 5,5% ή 508,2 εκατομμύρια λίτρα λιγότερο από ό,τι το προηγούμενο έτος.

Ανάμεσα στα φεστιβάλ που ακυρώθηκαν και το διάσημο Oktoberfest τον περασμένο Οκτώβριο, όπου καταναλώνονται λίτρα μπύρας.

«Η κατάσταση στη γερμανική ζυθοποιία είναι δραματική και άνευ προηγουμένου στη μεταπολεμική περίοδο. Η κρίση είναι πολύ βαθύτερη από ό,τι υποδηλώνουν με την πρώτη ματιά τα τελευταία στοιχεία για τις πωλήσεις μπύρας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Γερμανικής Ένωσης Ζυθοποιίας, Χόλγκερ Άιχελ.

23% μείωση του τζίρου σημειώνουν οι ζυθοποιίες στη Γερμανία

Σύμφωνα με την έρευνα της εν λόγω Ένωσης, οι ζυθοποιίες υπέστησαν μέση μείωση κύκλου εργασιών κατά 23% το 2020. «Το lockdown της τροφοδοσίας για αρκετούς μήνες, η απαγόρευση εκδηλώσεων και η κατάρρευση σημαντικών ξένων αγορών έχουν πλήξει βαριά τη βιομηχανία ζυθοποιίας», συμπεραίνει η έρευνα.

Η στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας έχει άλλωστε ανακοινώσει πως η οικονομία της χώρας συρρικνώθηκε κατά 5% μέσα στο 2020, συνέπεια των περιορισμών στις μετακινήσεις, αλλά και των κλειστών αγορών εξαιτίας του κορωνοϊού.

«Με τα lockdown και την επακόλουθη κατάρρευση της αγοράς μπύρας, οι ζυθοποιίες έχασαν μεγάλο μέρος της οικονομικής τους βάσης από τη μια μέρα στην άλλη. Εμπορεύματα αξίας εκατομμυρίων έπρεπε να καταστραφούν. Όσο μεγαλύτερη ήταν η τροφοδοσία μιας ζυθοποιίας σε εστιατόρια και εκδηλώσεις, τόσο πιο καταστροφικές είναι οι συνέπειες. Η πτώση των πωλήσεων ανήλθε σε ορισμένες περιπτώσεις έως και 70%», καταλήγει η έρευνα.

Πηγή: Der Spiegel iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων