• Αναζήτηση

Γιάννης Οικονόμου για τις απειλές κατά του Πρύτανη του ΑΠΘ: Μακριά νυχτωμένοι οι γνωστοί τραμπούκοι

Απειλές κατά της ζωής του δέχεται ο Πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, μετά την πρόσφατη λήξη κατάληψης που διήρκησε 34 ολόκληρα χρόνια.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου καταδίκασε αυτές τις «φασιστικών συμπεριφορές», όπως τις χαρακτήρισε σε δήλωσή του και έκανε λόγο για γνωστούς τραμπούκους που «φαντασιώνονται ότι θα συνεχίσουν το έργο τους όπως είχαν συνηθίσει». Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι η νομιμότητα και η ακαδημαϊκή τάξη είναι πια αδιαπραγμάτευτες.

Η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου για το ΑΠΘ
Ένας χώρος εντός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου που βρισκόταν επί δεκαετίες υπό κατάληψη, αποδόθηκε στην ακαδημαϊκή κοινότητα και θα αξιοποιηθεί προς όφελος των φοιτητών. Το γεγονός αυτό οδήγησε τους γνωστούς τραμπούκους να απειλούν τη ζωή του Πρύτανη του ΑΠΘ Νίκου Παπαϊωάννου και να φαντασιώνονται ότι θα συνεχίσουν το έργο τους, όπως είχαν συνηθίσει.

Είναι μακριά νυχτωμένοι. Η Ελλάδα αλλάζει και στα ελληνικά πανεπιστήμια η νομιμότητα και η ακαδημαϊκή τάξη είναι πια αδιαπραγμάτευτες. Όποιος δεν το αποδεχτεί και συνεχίζει να μηρυκάζει αθλιότητες, θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου. Φυσικά η καταδίκη τέτοιων φασιστικών συμπεριφορών είναι αυτονόητη και θα πρέπει όλα τα πολιτικά κόμματα να πάψουν να κρύβονται και να πάρουν καθαρή θέση.

πηγή: iefimerida

Ροή Ειδήσεων