• Αναζήτηση

H Κυπαρισσία τίμησε την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

Με λαμπρότητα, θρησκευτική κατάνυξη και κάθε επισημότητα κορυφώθηκαν σήμερα στην Κυπαρισσία οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παντριφυλιακής γιορτής της Υψώσεων του Τιμίου Σταυρού και σε συνδυασμό με την μεγάλη εμποροπανήγυρη γίνεται πόλος έλξης για πιστούς και επισκέπτες από όλα τα μέρη της Πελοποννήσου.

Σήμερα το πρωί τελέστηκαν Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας. Η παρουσία πιστών και εκπροσώπων των τοπικών αρχών ήταν εντυπωσιακή, ενώ αμέσως μετά έγινε λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού, ο οποίος ήταν στολισμένος με βασιλικό, καθώς και της Ιεράς Εικόνας, στους δρόμους γύρω από την εκκλησία, όπου εκτείνεται η μεγάλη εμποροπανήγυρη.

Τον Τίμιο Σταυρό συνόδευσαν μαθητές των δημοτικών σχολείων και κληρικοί , ενώ στην κεφαλή της πομπής παιάνιζε χαρμόσυνα σε άψογο σχηματισμό η Δημοτική Φιλαρμονική Κυπαρισσίας.

Μετά το πέρας της λιτάνευσης η περιφορά κατέληξε και πάλι στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Χρυσόστομο να εύχεται στον χαιρετισμό του υγεία, πρόοδο και καλή φώτιση με πνευματική διαύγεια σε όλο τον κόσμο.

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν οι βουλευτές Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος και Περικλής Μαντάς, οι αντιπεριφερειάρχες, Ανδρέας Τσουκαλάς, Στάθης Αναστασόπουλος και Άννα Καλογεροπούλου ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης, oι υποψήφιοι περιφερειάρχες Πέτρος Τατούλης και Δημήτρης Πτωχός, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Τριφυλίας Άκης Κατρίτσης και Χάιδω Παναγιωτοπούλου, αντιδήμαρχοι του δήμου Τριφυλίας, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Δείτε βίντεο:

Δείτε εικόνες:

               

 

ΠΗΓΗ: https://www.gargalianoionline.gr/

Ροή Ειδήσεων