• Αναζήτηση

Η Φοιτητική Εστία Καλαμάτας χωρίς θέρμανση

Το Τομεακό Συμβούλιο Μεσσηνίας της ΚΝΕ καταδικάζει το απαράδεκτο γεγονός ότι εν μέσω  παγετού στην φοιτητική εστία Καλαμάτας δεν λειτουργεί η θέρμανση με αποτέλεσμα οι οικότροφοι να μένουν έρμαια στις χαμηλές θερμοκρασίες με κίνδυνο να αρρωστήσουν. Σε παρέμβαση των φοιτητών στους υπεύθυνους της εστίας για να λυθεί το ζήτημα η απάντηση ήταν “αγοράστε ηλεκτρικά σώματα για να βάλετε στα δωμάτια σας” Με ευθύνη όλων των αρμόδιων: κυβέρνησης, υπ. Παιδείας, διοίκησης να φτιαχτεί η θέρμανση εδώ και τώρα !

Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που οι οικότροφοι έρχονται αντιμέτωποι με τέτοιες καταστάσεις. Κάθε χειμώνα αντιμετωπίζουν θέμα με το ζεστό νερό, και μην ξεχνάμε το 2016 που με την βροχή είχε πλημμυρίσει όλη  η εστία και ο και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό!

Για όλα αυτά, αιτία είναι η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών που έχει ως κριτήριο τα κέρδη των λίγων. Έργα σύγχρονα και αναγκαία που έχει ανάγκη ο λαός σήμερα, για να προστατευτεί και να ζήσει με ασφάλεια δεν αποφέρουν τα απαιτούμενα κέρδη και άρα δεν είναι “επιλέξιμα”. 

Η σημαία της επιχειρηματικής δράσης θάφτηκε στο χιόνι. Οι εργολάβοι που υπογράφουν σωρηδόν συμβάσεις με τους δήμους και την περιφέρεια, με τις σχολές και τις φοιτητικές εστίες ήταν άφαντοι! Τα αποτελέσματα της πολιτικής που υποτάσσει τις ανάγκες μας στη λογική του “κόστους – οφέλους” και της εμπορευματικής δράσης σε κρίσιμους τομείς (ενέργεια, νερό, μεταφορές, δήμοι, υποδομές) τα βιώνουμε και είναι οδυνηρά. Αποδεικνύεται ότι το “επιτελικό και ψηφιακό κράτος” τους είναι απόλυτα ικανό όταν πρόκειται για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων, όταν οργανώνει την καταστολή απέναντι στο εργατικό κίνημα, αλλά και μέσα στις σχολές μας, αλλά θάβεται στο πρώτο χιόνι και την πρώτη βροχή όταν πρόκειται για τις ανάγκες μας!

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!

Διεκδικούμε:

·         Να εξασφαλιστεί η θέρμανση και το ζεστό νερό στην φοιτητική  εστία

·         Έκτακτο επίδομα θέρμανσης σε όλους τους φοιτητές που νοικιάζουν. Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των χαρατσιών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

Ροή Ειδήσεων