• Αναζήτηση

Η νέα ζωή της Ειρήνης Μελισσαροπούλου στη Λέσβο, έναν χρόνο μετά την αποφυλάκιση -Πέρασε σε εξετάσεις για συνοριοφύλακας

Νέα σελίδα στη ζωή της για την Ειρήνη Μελισσαροπούλου, η οποία μετά την περιπέτειά της στη φυλακή στην Κίνα (αφού συνελήφθη με 2,6 κιλά κοκαϊνη) ξεκινά μια νέα καριέρα ως συνοριοφύλακας.

Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου, ένα χρόνο μετά την απόφαση του κινεζικού δικαστηρίου που διέταξε την αποφυλάκισή της, βρίσκεται στη Λέσβο, τον τόπο καταγωγής της μαζί με την οικογένειά της. Επιθυμία της ήταν, όπως είχε εξηγήσει μερικές ημέρες πριν ο συνήγορός της Σάκης Κεχαγιόγλου να δουλέψει και όχι να επιστρέψει στις σπουδές της. Το προηγούμενο διάστημα δούλεψε ως σερβιτόρα σε κάποιο καφέ του νησιού, ενώ όπως έγινε γνωστό χθες έδωσε εξετάσεις και πέρασε συνοριοφύλακας και αναμένει πλέον την τοποθέτησή της η οποία ελπίζει να είναι στη Λέσβο για να βρίσκεται μαζί με την οικογένειά της.

Ειρήνη Μελισσαροπούλου: Πώς βρέθηκε στις φυλακές της Κίνας
Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου, κατηγορήθηκε για υπόθεση διακίνησης 2,6 κιλών κοκαΐνης στο Χονγκ Κονγκ, με την υπόθεση να απασχολεί ΜΜΕ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Στις 11 Μαρτίου το μοντέλο απολογήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου και επί δυόμισι ώρες προσπαθούσε να πείσει το ακροατήριο ότι δεν είχε γνώση της ύπαρξης ναρκωτικών, στις αποσκευές της, κατηγορώντας έναν φίλο της από τη Ρουμανία, ότι την παγίδευσε.

Στην κατάθεσή της, η Ειρήνη Μελισσαροπούλου, ισχυρίστηκε ότι ο φίλος της ήταν αυτός που έβαλε την κοκαΐνη μέσα στις αποσκευές της. Ταξίδεψαν μαζί από την Αντίς Αμπέμπα, όμως εκείνος της είπε ότι θα φτάσει στο Χονγκ Κονγκ δύο μέρες αργότερα από εκείνη, καθώς είχε βρει πιο φθηνό εισιτήριο. Στο ξενοδοχείο ο φίλος της τής άφησε μια βαλίτσα και την παρακάλεσε να την πάρει μαζί.

Όπως είπε στους δικαστές, του είχε απόλυτη εμπιστοσύνη και δεν κοίταξε καν αν η βαλίτσα έχει κάτι μέσα: προσέθεσε κάτι δικά της καλλυντικά κι άλλα αντικείμενα, και την πήρε μαζί στις αποσκευές της.

«Δεν γνώριζα ότι υπήρχαν ναρκωτικά στην τσάντα» επανέλαβε πολλές φορές η Ειρήνη Μελισσαροπούλου. Άλλωστε, σε αυτό συνηγόρησε και η εξέταση DNA, η οποία έδειξε ότι δεν υπήρχε δικό της γενετικό υλικό στο πακέτο.

Μάλιστα, προς ενίσχυση του ισχυρισμού της η νεαρή κοπέλα ανέφερε πως δέχθηκε τρεις ελέγχους στις αποσκευές της και στον τρίτο μόνο βρέθηκαν τα ναρκωτικά. Και το δικαστήριο της Κίνας την αθώωσε, βάζοντας τέλος στον εφιάλτη και στην πιθανότητα να καταδικαστεί σε 30 χρόνια φυλακή εκ των οποίων θα εξέτιε τουλάχιστον τα 20, όπως είχε πει χαρακτηριστικά ο συνήγορός της Σάκης Κεχαγιόγλου.

Το τέλος του εφιάλτη και η επιστροφή στη Μυτιλήνη
Η 21χρονη επέστρεψε τον Μάρτιο του 2019 στην Ελλάδα μετά από τον εφιάλτη που έζησε στις κινεζικές φυλακές όπου κρατήθηκε επί 17 μήνες. «Με συγκίνηση και χαρά επιστρέφω στα πάτρια εδάφη μετά από 17 μήνες άδικης κράτησης και θλίψης. Είχα πει από την αρχή πως είμαι αθώα και χαίρομαι που το δικαστήριο με αθώωσε. Η μόνη μου επιθυμία είναι να γυρίσω στην Μυτιλήνη με την οικογένειά μου και να αρχίσω από την αρχή τη ζωή μου», είχε δηλώσει τότε η Ειρήνη Μελισσαροπούλου.

Ροή Ειδήσεων