• Αναζήτηση

Η συνήθεια των 5 λεπτών που μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας!

Κι όμως φαίνεται πως μόλις πέντε λεπτά από το χρόνο σας είναι αρκετά για να δείτε τη ζωή σας να αλλάζει προς το καλύτερο. Και τι είναι 5′ λεπτά μπροστά σε μια… αιωνιότητα ευτυχίας;

Πόσο εύκολο είναι σήμερα να συγκεντρωθείτε σε κάτι που είναι σημαντικό, μια δραστηριότητα ή ένα ζήτημα που όντως σας απασχολεί και σημαίνει πολλά για εσάς; Όταν πρέπει να γίνετε παραγωγικοί και να επικεντρωθείτε σε εκείνο που σας αφορά πραγματικά, υπάρχει τρόπος με μια συνήθεια πέντε μόλις λεπτών να δείτε σημαντική διαφορά στην καθημερινότητα. Πρέπει να κατευθύνετε το χρόνο σας.

Το τρικ είναι πολύ απλό. Αφιερώστε πέντε λεπτά ώστε να καταγράψετε σε ένα χαρτί (ή και ψηφιακά, λίγη σημασία έχει) το πρόγραμμα της ημέρας. Αυτό θα σας βοηθήσει να παραμείνετε προσηλωμένοι στους στόχους σας, μειώνοντας δραματικά τον χαμένο χρόνο που σπαταλάμε όλοι μας συχνά σε δραστηριότητες λιγότερο σημαντικές και απαραίτητες.

1. Φυλάξτε χρόνο για κάτι που αγαπάτε

Κάθε μέρα, φροντίστε να αφήσετε χρόνο για κάτι που σας αρέσει πολύ. Ακόμη και 5 λεπτά για αρχή είναι αρκετά. Έχει αποδειχθεί πως αν βάλετε σε καθημερινή βάση στο πρόγραμμα δραστηριότητες που σας φτιάχνουν τη διάθεση, η ζωή σας θα αλλάξει προς το καλύτερο.

2. Φροντίστε να ιεραρχείτε σωστά τις προτεραιότητές σας

Η καταγραφή ενός προγράμματος ημέρας, σας βοηθά να παραμείνετε προσηλωμένοι σε όσα σημαίνουν πραγματικά κάτι στη ζωή σας. Καθώς καταγράφετε τις καθημερινές σας υποχρεώσεις, ιεραρχήστε εκείνες που αποτελούν για εσάς ύψιστη προτεραιότητα. Αν παρατηρήσετε πως μήνα με το μήνα, παραμελείτε όσα είναι σημαντικά και γεμίζετε το πρόγραμμά σας με “άχρηστες” δραστηριότητες, είναι καιρός να επανακαθορίσετε τον εαυτό σας.

Αν διαπιστώσετε πως καταγράφοντας σε ένα πρόγραμμα όσα πρέπει να κάνετε κάθε μέρα, δεν ασχολείστε με όσα έχουν την μεγαλύτερη σημασία για την κοσμοθεωρία σας, τότε πρέπει να ξεκινήσετε μια ενδοσκόπηση ώστε να κατασταλάξετε. Τι είναι πραγματικά σημαντικό και γιατί αν το αξιολογείτε ως τέτοιο, δεν βρίσκεται σε καθημερινή βάση στην ατζέντα σας;

3. Ομαδοποιήστε δραστηριότητες

Πέραν όμως της ουσίας της ζωής, ένα πρόγραμμα θα κάνει και τα ‘πρέπει’ της καθημερινότητας πιο εύκολα διαχειρίσιμα. Για παράδειγμα, πολλές φορές σπαταλάμε πολύτιμο χρόνο οργανώνοντας λάθος τις υποχρεώσεις μας. Σχεδιάστε όσα έχετε να κάνετε μέσα στην ημέρα με βάση το αντικείμενο, ώστε να τα πραγματοποιήσετε ταυτόχρονα. Επιλέξτε επίσης τη μία μετά την άλλη, δραστηριότητες που απαιτούν να βρίσκεστε σε ένα συγκεκριμένο μέρος. Όσο πιο αποτελεσματικά και σύντομα ολοκληρώνετε τις ρουτινιάρικες υποχρεώσείς σας, τόσο περισσότερο ποιοτικό και παραγωγικό χρόνο θα εξασφαλίζετε για όσα σας γεμίζουν.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: otherside.gr

Αφήστε μια απάντηση

Ροή Ειδήσεων