• Αναζήτηση

«Καμπανάκι» για το «κοκτέιλ» κοξάκι – κορωνοϊός – γρίπη: Αυξάνονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα τα κρούσματα – Alert για την χρήση αντιβιοτικών

Ανησυχία επικρατεί για τα κρούσματα του ιού κοξάκι στα παιδιά, καθώς φαίνεται πως είναι σε έξαρση, αλλά και για τα κρούσματα κορωνοϊού και γρίπης σε ολόκληρη τη χώρα.

Η κα Ματίνα Παγώνη μιλώντας στο MEGA κρούει το κώδωνα του κινδύνου και τονίζει πως θα πρέπει οι πολίτες να εμβολιαστούν και να προσέχουν τα παιδιά για την έξαρση του ιού κοξάκι, κυρίως στη Θεσσαλία. Ανέφερε αρχικά για τον ιό κοξάκι σε παιδιά, που βρίσκεται σε έξαρση στη χώρα μας:

«Ο ιός αυτός είναι γνωστός σε όλους μας. Κυρίως αυτές τις εποχές είναι σε έξαρση. Ξεκινάει με πυρετό, πονόλαιμο και όταν ξεκινάνε τα εξανθήματα υπάρχει μεγαλύτερη ανησυχία στους γονείς. Είναι ιός που επηρεάζει παιδιά κάτω των 5 ετών. Είναι η ώρα να χρησιμοποιούν περισσότερα αντισηπτικά. Σε 5 με 7 μέρες είναι καλύτερη η εικόνα».

Μάλιστα η κ. Παγώνη είπε σε περίπτωση που δουν τα παιδιά τους να μην είναι καλά να επικοινωνήσουν άμεσα με τον παιδίατρό τους ενώ παράλληλα τόνισε πως σε περίπτωση υποψίας ενός τέτοιου ιού δεν θα πρέπει να στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο.

Αναφορικά με τις επιπλοκές η κα Παγώνη διευκρίνισε πως είναι σπάνιες. Συγκεκριμένα είπε: «Φοβούνται τις επιπλοκές, που είναι σπάνιες, αλλά είναι η εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα, μυοκαρδίτιδα, περικαρδίτιδα. Αυτό φοβούνται όλοι».

«Όταν δούμε ένα σύμπτωμα κρατάμε το παιδί σπίτι, για να μην μεταδώσει τον ιό σε άλλα παιδιά στο σχολείο» ανέφερε η κα Παγώνη και είπε πως «Θα πρέπει να επικοινωνούν με τον παιδίατρο άμεσα».

Κορωνοϊός και γρίπη

Επιπλέον η κα Παγώνη έκανε λόγο για σε έξαρση του κορωνοϊού και της γρίπης. «Ευτυχώς για τους μεγάλους τα αντιικά φάρμακα βοήθησαν πάρα πολύ, τα εμβόλια τώρα έχει περάσει αρκετό χρονικό διάστημα και τα αντισώματα έχουν μειωθεί κατά πολύ, γι’ αυτό είπαμε ότι οι ευπαθείς ομάδες, χωρίς να είναι υποχρεωτικό, να πάνε να κάνουν το εμβόλιο το επικαιροποιήμενο».

Alert για την χρήση αντιβιοτικών

Μιλώντας στο Talk radio 98.9 και τους Νίκο Παναγιωτόπουλο και Φοίβο Κλαυδιανό, η Ματίνα Παγώνη προειδοποίησε ότι πρέπει να σταματήσει η αχρείαστη χρήση των αντιβιοτικών.

Όπως εξήγησε η υπερβολική κατανάλωση των αντιβιοτικών προκαλεί ανοσία στα μικρόβια η οποία ξεπερνά το 70%, αυτός είναι από τους λόγους που έχουμε νοσοκομειακές λοιμώξεις που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν.

«Τα μικρόβια γίνονται ανθεκτικά και δεν εξαφανίζονται με την αντιβίωση. Σταματάνε πλέον οι αντιβιώσεις να καταπολεμούν τα μικρόβια»

 

Ροή Ειδήσεων