• Αναζήτηση

Κατσίβελας για Καλό Νερό – Τσακώνα: Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο κ. Περιφερειάρχης προκαλούν μια μεγάλη αδικία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα συντελούμενο έγκλημα στην Τριφυλία .

Μετά μεγάλης εκπλήξεως , διάβασα την πρόθεση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του περιφερειάρχη κ. Νίκα , να προτείνει για να ενταχθεί η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Λεύκτρο – Μεγαλόπολη – Αρχαία Ολυμπία, στις χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων , απορρίπτοντας και στέλνοντας στις καλένδες , την κατασκευή του Δρόμου Τσακώνα – Καλό Νερό .

Έκπληξη , που έφερε πικρία και κατέληξε σε αγανάκτηση , όταν διάβασα τη συλλογιστική του κ. Νίκα , που απέρριψε το ενδεχόμενο της κατασκευής του δρόμου Τσακώνα – Καλό Νερό που δεκαετίες , τώρα αναμένουν και προσδοκούν οι κάτοικοι των περιοχών της Τριφυλίας , της Νοτίου Ηλείας και της Πυλίας .
Προκαλεί , το ενδιαφέρον του για ένα δρόμο , που δεν αναχάραξε ποτέ κανείς , παρά μόνο ο κ. Νίκας , όταν ο Δρόμος για τον οποίο ενδιαφέρεται η Τριφυλία είναι στο λεξιλόγιο των πολιτών , των αυτοδιοικητικών και των πολιτικών , ακόμα και πρωθυπουργών, δεκαετίες τώρα . Που το έργο έχει μελέτες ολοκληρωμένες , έτοιμες και ώριμες ! Που μας το έχει χίλιο -υποσχεθεί , ο ίδιος στη πρεκλογική του εκστρατεία .
Επιλογή , που καταδικάζει σε μαρασμό , όλη τη Τριφυλία και την αποκόπτει από την ανάπτυξη και την ελπίδα.

Γιατί αλήθεια , ποιος στο μέλλον θα χρηματοδοτήσει , δεύτερο παράλληλο δρόμο σε απόσταση , λιγότερη των 10 χιλιομέτρων , καταδικάζοντας έτσι αιωνίως το δρόμο Τσακώνα – Καλό Νερό , να μείνει μια ανάμνηση και μια προδομένη προσδοκία .
Επιλογή που εμπαίζει τους πολίτες της Τριφυλίας, με επιχειρήματα που φαίνονται και είναι αστεία .
Όταν λέει ο κ. Περιφερειάρχης Θα ενώσει τις βόρειες χώρες και την Ιταλία με την « Νότια Πελοπόννησο» τι ακριβώς εννοεί ; Η Τριφυλία και η Πυλία, αλήθεια τι είναι; Τούνεσι ; Μήπως νότια Πελοπόννησο εννοεί μόνο την Καλάματα και τη Μάνη ;
Θα ενώσει λέει ο δρόμος , που προτείνει , του αρχαιολογικούς χώρους της Πελοποννήσου (sic) . Αρχαία Ολυμπία – Μυστράς και Άργος , λες και αποτελούν ένα ενιαίο αντικείμενο ενδιαφέροντος . Λες και η ιστορική Πύλος υπολείπεται σε αξία ! και αλήθεια τόσος ο θαυμασμός του κ. Νίκα για την ιστορική Τριφυλία;
Μας είπε ο κ. Περιφερειάρχης , ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δύσκολα θα εγκρίνει (λόγω χαμηλού κυκλοφοριακού φόρτου) χρηματοδότηση για κατασκευή αυτοκινητόδρομου στο τμήμα Καλό Νερό – Τσακώνα, ενώ στο Λεύκτρο – Μεγαλόπολη – Αρχαία Ολυμπία , έχουμε μποτιλιαρίσματα ! σε ένα δρόμο που δεν υπάρχει
Μας είπε ο κ. Περιφερειάρχης , ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει απαγορεύσει για περιβαλλοντικούς λόγους την κατασκευή αυτοκινητόδρομου στο τμήμα Πύργος – Καλό Νερό. Λες και η σύγχρονη επιστήμη , δεν μπορεί να δώσει λύσεις σε τέτοιου είδους θέματα !
Δηλ. να πει στους Τριφύλιους , ότι είναι καταδικασμένοι να ζήσουν σε συγκοινωνιακό μεσαίωνα , γιατί από βόρεια είναι αποκλεισμένοι λόγω Συμβουλίου Επικρατείας και από τα ανατολικά λόγω Περιφέρειας .
Θα μας πει τέλος , ότι είναι και οινομικότερος ο άλλος δρόμος αλλά και αυτό δεν ευσταθεί , αφού θα περάσει μέσα από βουνά και λαγκάδια , ενώ το Καλό Νερό – Τσακώνα περνά , κυρίως από πεδινά μέρη και σε τμήματα δρόμου , που ήδη υπάρχουν .
Θα διαφεύγει του κ. περιφερειάρχη , ότι στην Πυλία και την νότια Τριφυλία συντελείται μια μοναδική τουριστική ανάπτυξη και προς τούτο , χρειάζονται δρόμοι και μάλιστα σύγχρονοι , για να εξυπηρετήσουν την νέα αυξημένη ζήτηση που δημιουργείται . Εκτός και αν σκέφτεται την διασύνδεση της περιοχής , μόνο μέσω Καλαμάτας .

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο κ. Περιφερειάρχης προκαλούν μια μεγάλη αδικία , που θα έχει καταστροφικές συνέπειες , για την Τριφυλία και το μέλλον της , και σε αυτό πρέπει να αντιδράσουμε .
Ο Δήμος Τριφυλίας οφείλει να συγκαλέσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο , με μοναδικό θέμα αυτό ,του δρόμου Καλό Νερό – Τσακώνα και να καλέσει και τους κοινωνικούς φορείς , πριν όλα είναι αργά .

Ροή Ειδήσεων