• Αναζήτηση

Κλειώ Κορώνη – Παπαντωνίου: Οδηγίες για τον καύσωνα – Πού θα λειτουργεί κλιματιζόμενος χώρος στην Τρίπολη (video)

Το καλοκαίρι είναι εδώ και ήδη οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους.  Σύμφωνα με τα πρόσφατα προγνωστικά μοντέλα το καλοκαίρι του 2024 θα είναι ένα από τα πιο ζεστά καλοκαιριά των τελευταίων ετών με κύριο χαρακτηριστικό των καύσωνα.

 

Μάλιστα, ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα ζεστός από το Σάββατο (8.6.2024), ενώ από τη Δευτέρα αναμένεται και επίσημα ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης κυρία Κλειώ Κορώνη – Παπαντωνίου έδωσε τις συμβουλές της για τις μέρες του καύσωνα και όπως ανακοίνωσε τις μέρες που ακολουθούν ο δήμος Τρίπολης ορίζει κλιματιζόμενο χώρο για διημέρευση ευπαθών ομάδων από τος 09.00 πμ. έως 21.00 μμ., την αίθουσα του ΚΑΠΗ ΤΡΙΠΟΛΗΣ στη διεύθυνση Παπαρηγοπούλου και Ρήγα Φεραίου.

«Είμαστε στην διάθεση των ευάλωτων όλο το εικοσιτετράωρο»

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης και Παιδίατρος στο επάγγελμα κυρία Κλειώ Κορώνη απευθυνόμενη στις ευπαθείς ομάδες πρότεινε την αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων τις μέρες του καύσωνα και κυρίως τις ώρες -16:00.

Καλούμε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω βασικές οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες:

  • Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
  • Φοράμε καπέλο, γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.
  • Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.
  • Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη και τα ζαχαρούχα ροφήματα.

Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες.

 

«Ποτέ δεν αφήνουμε ένα βρέφος ή τους ηλικιωμένους σε ακινητοποιημένο όχημα»

 

Πρέπει πάντα να μεριμνούμε για τους μοναχικούς ανθρώπους, να έχουμε την σκέψη μας σε αυτούς τις μέρες του καύσωνα, μήπως αυτοί χρειάζονται την βοήθειά μας»

Ροή Ειδήσεων