• Αναζήτηση

Μαρινάκης: Δεν αντιδικούμε ως κυβέρνηση με τον Αντώνη Σαμαρά -Απαντήσαμε παραθέτοντας την αλήθεια

Απάντηση στη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά με την οποία ο πρώην Πρωθυπουργός κατηγόρησε το Μαξίμου ότι τον αντιμετωπίζει ως εχθρό, λόγω μιας σειράς παρεμβάσεων του, με τελευταία εκείνη για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια που προωθείται από την Κυβέρνηση έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Δεν θα μπορούσα ποτέ να μπω σε αντιπαράθεση με έναν πρώην πρόεδρο του κόμματος, με έναν πρωθυπουργό. Αυτό που έκανα είναι ως κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν δέχομαι να δίνω αυτή που πιστεύω εγώ ως την κατάλληλη απάντηση. Εν προκειμένω υπήρχε μία διατύπωση, ένα αφήγημα τις προηγούμενες ημέρες ότι ο πρωθυπουργός ωθούσε τους βουλευτές σε αποχή ενώ ωθούμε τους πολίτες σε συμμετοχή. Έπρεπε να πω την αλήθεια που είναι ότι ποτέ ο πρωθυπουργός δεν ώθησε τους βουλευτές στην αποχή γιατί εισηγείται το νομοσχέδιο και ζητάει την υπέρψήφιση και από τους δικούς μας βουλευτές και από τα υπόλοιπα κόμματα. […]Δεν τίθεται θέμα απάντησης (στον Αντώνη Σαμαρά), δεν είμαστε άλλες πλευρές. Ο αντίπαλος είναι τα προβλήματα. Εγώ δεν θα μπορούσα να απαντήσω στον πρώην πρωθυπουργό, εγώ απαντάω με την αλήθεια, είμαι κυβερνητικός εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης που σε δύσκολα χρόνια εισαγόμενων κρίσεων οφείλει να δίνει απαντήσει κυρίως με τις πολιτικές της. Έχω καθήκον να παρουσιάζω το κυβερνητικό έργο», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.

Σχολιάζοντας την δήλωση του πρώην Πρωθυπουργού, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι «Προφανώς συμφωνούμε ότι πρέπει να πάμε όλοι μπροστά και αντίπαλοι μας είναι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΠΑΣΟΚ, αλλά τα προβλήματα των πολιτών. Προχωράμε ενωμένοι. Οι πολίτες μας κρίνουν όλους».

Ο κ. Μαρινάκης ξεκαθάρισε ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν είναι στο στόχαστρο. «Δεν υπάρχει θέμα ρήξης. Μέσα στην ΝΔ όλα αυτά τα χρόνια ακούγονταν διαφορετικές απόψεις για πολλά θέματα, αλλά στο τέλος της ημέρας πορευόμασταν ενωμένοι. Εδώ που δεν τίθεται και θέμα κομματικής πειθαρχίας είναι λογικό να ακουστούν απόψεις. Εγώ δεν έκανα τίποτα περισσότερο από αυτό που έχω καθήκον, να απαντώ με την πραγματικότητα, όπως έχω καθήκον», επανέλαβε ο κ. Μαρινάκης.

 

Μαρινάκης: Δεν καταλαβαίνω γιατί τα ομόφυλα ζευγάρια να είναι ακατάλληλα να μεγαλώσουν παιδιά
Υπεραμυνόμενος της προωθούμενης κυβερνητικής ρύθμισης, ο κ. Μαρινάκης είπε μεταξύ άλλων, «δεν καταλαβαίνω γιατί τα ομόφυλα ζευγάρια να είναι ακατάλληλα να μεγαλώσουν παιδιά».

«Δεν θα υποκαταστήσουμε τον πατέρα και την μητέρα με τους όρους «γονέας 1» και «γονέας 2». Αυτό δεν πρόκειται να γίνει», τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Αναφορικά με το «μασάζ» στους βουλευτές της ΝΔ, ο κ. Μαρινάκης είπε μεταξύ άλλων, ότι ακολουθείται μια πάγια τακτική που ισχύει για κάθε νομοσχέδιο, με ενημέρωση των «γαλάζιων» βουλευτών και όπως προσέθεσε χαρακτηριστικά «Ήμουν παρών στην συνάντηση αυτή. Είδα ανθρώπους που κατά 99% μετέφεραν προβληματισμούς που είχαν οι ίδιοι και που τους μετέφεραν οι πολίτες. Είχα και εγώ προβληματισμούς για πράγματα που δεν γνώριζα. Είδα μια ζωντανή συζήτηση με επιχειρήματα, υπάρχουν άνθρωποι που τα άκουσαν για πρώτη φορά, γιατί δεν κοιμούνται και ξυπνούν όλοι με αυτό το ζήτημα».

Σε ερώτημα εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεκινήσει συναντήσεις με βουλευτές προκειμένου να τους πείσει να υπερψηφίσουν την ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «Ο Πρωθυπουργός βλέπει βουλευτές όλον τον χρόνο και τακτικά για να έχει και ο ίδιος ενημέρωση για όσα συμβαίνουν και απασχολούν την κοινωνία. Δεν θα γίνει τίποτα διαφορετικό από αυτό που γίνεται με όλα τα νομοσχέδια. Προηγήθηκε η συζήτηση με τους βουλευτές από εκείνη με τους υπουργούς. Το νομοσχέδιο είναι υπό επεξεργασία, είναι στην τελική μορφή του, αλλά ο Πρωθυπουργός θα αποφασίσει πότε θα κατατεθεί στην Βουλή».

Μαρινάκης για Μάκη Βορίδη
Σχετικά με την στάση που θα κρατήσει ο Μάκης Βορίδης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Δεν είπε κάτι καινούριο ο κ. Βορίδης. Δεν μπορώ να υποκαταστήσω ή να προαναγγείλω τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού. Η δική μου άποψη είναι ότι δεν είναι δυνατόν να συμμετέχεις στην Κυβέρνηση και να καταψηφίζεις νομοσχέδιο της Κυβέρνησης. Εγώ εκφράζω τις απόψεις μου και έχω καθήκον να μεταφέρω αυτά που πρέπει ως προς την κυβερνητική πολιτική. Θεωρώ ότι όταν ανήκεις σε ένα σύνολο, προφανώς μέσα αστα όργανα εκφράζεις τις απόψεις σου, από εκεί και πέρα, οι συλλογικές αποφάσεις όπως το είπε ο πρωθυπουργός,όταν ένα νομοσχέδιο εγκρίνεται από το υπουργικό συμβούλιο αποτελεί ουσιαστικά μίασυλλογική απόφαση. Υπάρχει αυξημένηθεσμική υποχρέωση».

 

Ροή Ειδήσεων