• Αναζήτηση

Μαθητές ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Τρίπολης: «Κατάφωρη αδικία – υποβαθμίζονται οι σχολές μας» (video)

Σε συμβολική διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν οι σπουδαστές στην Τρίπολης την Παρασκευή 19 Μαρτίου δήλωσαν ξεκάθαρα την αντίδρασή τους στον νέο νόμο, ο οποίος σύμφωνα με τους ίδιους προκαλεί «κατάφωρη αδικία», καθώς υποβαθμίζονται οι σχολές σε μεταγυμνασιακή κατάρτιση.

 

 

Να σημειώσουμε ότι σπουδαστές από ολόκληρο τον Δήμο Τρίπολης, από το Άργος ακόμα και από τα Κύθηρα παρακολουθούν μαθήματα στον ΟΑΕΔ της Τρίπολης.

 

«Υπάρχουν σκέψεις να τερματίσουν πρόωρα τη φοίτησή μας, αφού νιώθουμε ότι οι κόποι μας πάνε χαμένοι» ανέφερε η Γεωργία Παπανικολάου σπουδάστρια μαγειρικής της ΕΠΑΣ μαθητείας του ΟΑΕΔ.

 

Να αναφέρουμε οι ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ λειτουργούν εδώ και δεκαετίες, προσφέροντας στις κατά τόπους Αγορές Εργασίας καταξιωμένους επαγγελματίες με προϋπηρεσία αποκτώμενη από την πρακτική άσκηση που προσφέρεται παράλληλα με την φοίτηση των ενδιαφερομένων, παρέχοντάς τους Πτυχίο και Επαγγελματικά Δικαιώματα (επιπέδου 4, του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων).

 

Αν γίνει αυτή η αλλαγή οι απόφοιτοι των σχολών, μέσω ενδοσχολικών εξετάσεων, θα έχουν μόνο μια βεβαίωση φοίτησης, και μετά τη συμμετοχή τους σε εξετάσεις πιστοποίησης μέσω ΕΟΠΠΕΠ, θα έχουν πτυχίο επιπέδου 3 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, χωρίς κατοχυρωμένα Επαγγελματικά Δικαιώματα, και ισότιμο με αυτό των σχολών κατάρτισης των Σ.Ε.Κ. και Ε.Σ.Κ

Ροή Ειδήσεων