• Αναζήτηση

Μεσσηνία: Κακοποιήθηκε το βρέφος, τι έδειξαν οι εξετάσεις -Οι αντιφάσεις των γονιών, απολογούνται την Τετάρτη

 

Την Τετάρτη αναμένεται να απολογηθούν οι γονείς από τη Μεσσηνία του μόλις τεσσάρων μηνών βρέφους, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων, σε κρίσιμη κατάσταση.

Μέχρι τότε ο πατέρας παραμένει κρατούμενος στο Τμήμα της Καλαμάτας, ενώ η μητέρα αφέθηκε ελεύθερη.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο αποκαλύπτει το iefimerida, οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν από τον διευθυντή της Παιδιατρικής για τον βαρύ τραυματισμό του βρέφους.

«Περί ώρα 21.30 της 24ης/9/2022 η Υπηρεσία μας ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής Γ.Ν. Καλαμάτας ότι περί ώρα 18.45 διακομίστηκε με ασθενοφόρο από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας το ανωτέρω βρέφος ωχρό με άρρυθμη αναπνοή, ληθαργικό, με ήπια αντίδραση στα επώδυνα ερεθίσματα. Το βρέφος συνοδευόταν κατά τη διακομιδή του με το ασθενοφόρο από τη μητέρα του, ενώ με ιδιωτικό όχημα προσήλθε στον χώρο του Γ.Ν. Καλαμάτας και ο σύμβιός της».

Τι έδειξαν οι εξετάσεις

Όπως αναφέρεται, το παιδί υποβλήθηκε σε διάφορες εξετάσεις, αιματολογικές αλλά και σε αξονική τομογραφία εγκεφάλου, θώρακος και κοιλίας, καθώς και σε οφθαλμολογική εξέταση (βυθοσκόπηση), όπου σύμφωνα με τους γιατρούς ήταν φανερό πως το παιδί είχε κακοποιηθεί.

«…Αναφορικά με τα μάτια, πολλαπλές, πολλαπλές ένδω και πάρα αμφιβληστροειδικές κηλιδώσεις αιμορραγίες, ως επί συνδρόμου κακοποιημένου βρέφους, ενώ από διενεργηθείσα αξονική τομογραφία διαπιστώθηκε εκτεταμένο υποσκληρίδιο αιμάτωμα στο δρέπανο και αριστερό εγκεφαλικό ημισφαίριο. Επίσης διαπιστώθηκε υποσκληρίδιο αιμάτωμα δεξιάς μετωπιαίας χώρας και ολιγάριθμα στοιχεία υπαραχνοειδούς περιοχής. Επίσης διαπιστώθηκε κάταγμα 3ου και 4ου πλευρικού τόξου αριστερά. Σύμφωνα με τις ένορκες καταθέσεις των ιατρών που εξέτασαν το βρέφος, αυτό παρουσίαζε σημάδια κακοποίησης».

Η διακομιδή

Μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του βρέφους στο Νοσοκομείο Παίδων.

«…Αντιμετωπίστηκε βάσει ιατρικών πρωτοκόλλων (διασωλήνωση και φαρμακευτική αγωγή), ξεκίνησε η διακομιδή του περί ώρα 21.00 με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας. Οι γονείς του βρέφους, με φιλικό τους ζευγάρι, ακολούθησαν με ιδιωτικό όχημα.

Λόγω της κλινικής εικόνας του παθόντος βρέφους, καθώς και των συνθηκών κάτω από τις οποίες αυτή προέκυψε, κρίθηκε από την Υπηρεσία αναγκαίος ο εντοπισμός και προσαγωγή των γονέων του στην Υπηρεσία μας. Κατόπιν σχετικού αιτήματος, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ανηλίκων / Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, αφού είχε αφιχθεί το ασθενοφόρο και προσήχθησαν στην Υπηρεσία μας».

Οι αντιφάσεις

Ο πατέρας φέρεται να έπεφτε σε αντιθέσεις ενώπιον των αστυνομικών, καθώς αφενός ανέφερε ότι η επιδείνωση του νεογνού προήλθε ξαφνικά, την ώρα που της άλλαζαν την πάνα με τη μητέρα του μωρού, όταν εκείνη έφτασε σπίτι μετά τη λήξη της βάρδιάς της σε καφετέρια. Μάλιστα, έλεγε πως δεν είχε προβεί σε καμία βίαιη πράξη σε βάρος του βρέφους, ενώ για να δικαιολογήσει εμφανής μώλωπες στο σώμα του ανέφερε:

«…Μου είχε πέσει πριν λίγες μέρες κατά την ώρα που την άλλαζα σε καναπέ».

Ωστόσο, στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι ο ίδιος είναι υπεύθυνος για τον τραυματισμό του νεογνού, αναφέροντας: «…Περί την 15.30 ώρα της 24/9/2022, ενώ στο σπίτι βρισκόμουν μόνος με το νεογνό και αφού το είχα ταΐσει, εκείνο άρχισε να κλαίει με σπαραγμούς τουλάχιστον για ένα τέταρτο της ώρας. Δεν ήξερα τι να κάνω και τελικά το σήκωσα και το έπιασα από τις μασχάλες και τα πλευρά και το ταρακουνούσα όλο και γρηγορότερα και δυνατότερα για αρκετή ώρα για να ηρεμήσει. Τότε αντιλήφθηκα ότι κάτι κακό έπαθε».

Τα 9 λεπτά της μεταφοράς του βρέφους από το σπίτι στο νοσοκομείο

Οι αστυνομικοί λαμβάνοντας υπόψη βιντεολυπτικό υλικό από το κατάστημα, στο οποίο φαίνεται η 22χρονη να ψωνίζει μετά το τέλος της εργασίας της, κατέληξαν στους ακριβείς χρόνους, τόσο της κακοποίησης του βρέφους όσο και της μεταφοράς του στο νοσοκομείο.

«….αποχωρεί την 16.14 πραγματική ώρα και το γεγονός ότι η απόσταση από εκεί μέχρι την οικία της είναι περίπου 12 λεπτά. Κατά την επιστροφή της, ο κατηγορούμενος άλλαζε πάνα στο μωρό, όταν ξαφνικά εκείνο έβγαλε μια μεγάλη τσιρίδα και έχασε τις αισθήσεις του. Τότε από κοινού το μετέφεραν στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας το νεογνό με το όχημα τους, όπου αφίχθησαν περί την 17.00 ώρα της ιδίας.

Γίνεται μνεία ότι ο χρόνος που απαιτείται για την μετάβαση από την τ.κ.Αετού έως το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας είναι 26 λεπτά της ώρας, γεγονός που καταδεικνύει ότι ο χρόνος που παρέμεινε στην οικία από την ώρα που αφίχθει 16.26 έως την ώρα που αποχώρησαν για να μεταβούν στο Νοσοκομείο ήτοι 16.35, ήταν 9 λεπτά. Από την υπηρεσία μας εκτιμάται βάσιμα ότι στο χρόνο αυτό, αντιλήφθηκε άμεσα κατά την είσοδο της στην οικία την κατάσταση του νεογνού και γι αυτό άλλωστε άφησε τα τρόφιμα που μόλις είχε αγοράσει, παρότι ήταν προϊόντα ευάλωτα που έπρεπε να τοποθετηθούν στην ψύξη και κατάψυξη, πρόχειρα επί της τραπεζαρίας ώστε να προστρέξει προς βοήθεια το νεογνό».

Η έρευνα στο σπίτι

Η έρευνα στο σπίτι που έμεναν στο χωριό Αετός, έγινε το πρωί της Κυριακής, παρουσία δικαστικού λειτουργού.

«…ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Από τον χώρο του καθιστικού ένα πιστόλι μάρκας Reck , φέρων μία γεμιστήρα κενή.

Από αποθηκευτικό χώρο μέσα στο σπίτι 100 φυσίγγια κρότου διαμετρήματος 8mm , ένα φυσίγγιο διαμετρήματος 32 S&W Long και ένα φυσίγγιο διαμετρήματος 765.

Έξω από το σπίτι, από την αποθήκη, 42 φυσίγγια διαμετρήματος 9mm και μία γλάστρα με δενδρύλλιο κάναβης 10 εκατοστών».

Μιλώντας στο iefimerida ο συνήγορος του 22χρονου, Νίκος Αγγελόπουλος, έκανε λόγο για άσχημη ψυχολογική κατάσταση του εντολέα του και πως αρνείται τις βαριές κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί.

«Οι κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί είναι για απόπειρα ανθρωποκτονίας, οπλοκατοχή και πυρομαχικών από κοινού, και καλλιέργεια κάνναβης από κοινού μόνο για ατομική χρήση.

Αρνείται την πρώτη και την δεύτερη κατηγορία ζητήσαμε και πήραμε προθεσμία να απολογηθούμε ενώπιον της κυρίας ανακρίτριας την Τετάρτη στις 10.30 , η ψυχολογική του κατάσταση είναι καταρρακωμένη ευχή όλων είναι άμεσα να διαφύγει το κίνδυνο το βρέφος και να επιστρέψει υγιές. Η μητέρα είναι στο πλευρό του πατέρα και από εκεί και πέρα η όλη υπόθεση και ευθύνη για την αποκάλυψη της αλήθειας είναι στα χέρια της δικαιοσύνης».

Πηγή: www.iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων