• Αναζήτηση

Μητσοτάκης για Τουρκία: Οι ανιστόρητες ορέξεις και απειλές συντρίβονται στις δικές μας κόκκινες γραμμές

 

Στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία μετά και τις τελευταίες προκλήσεις της Άγκυρας.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε το διακύβευμα των εκλογών με την απλή αναλογική επισημαίνοντας την κρισιμότητα της πρώτης κάλπης και τονίζοντας την ανάγκη της χώρας για σταθερότητα. Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στην αντιπολίτευση, λέγοντας ότι πουλάει σε φθηνή τιμή ακριβά ψέματα.

«Τιμούμε την επέτειο ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας με τους εκλεγμένους εκπροσώπους των πολιτών, αλλά και την άρρηκτη σχέση με την κοινωνία. Σχεδόν μισό αιώνα μετά, και ύστερα από 39 μήνες γόνιμης διακυβέρνησης, η ΝΔ είναι η παράταξη όλων των Ελλήνων που κοιτούν μπροστά και στοχεύουν ψηλά. Οι εξελίξεις απαιτούν να θέσω το πλαίσιο στο οποίο κινούμαστε» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, που είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στη Βουλή.

Τα τέσσερα θεμέλια της ΝΔ

«Η 48χρονη ΝΔ εκφράζει στις μέρες μας το κοινωνικό ρεύμα όπου ο πατριωτισμός της ευθύνης συναντά τον εκσυγχρονισμό της προόδου» είπε ο πρωθυπουργός στη συνέχεια, εξηγώντας πως αυτό έχει τέσσερα θεμέλια: την προστασία της πατρίδας, την ανοιχτή και παραγωγική οικονομία, τη δίκαιη και δημοκρατική κοινωνία και την εθνική ενότητα.

«Καμία κυβέρνηση δεν συνάντησε τόσο πολλά εμπόδια σε τόσο μικρό χρόνο. Κι όμως, παρά τις αντιξοότητες, η πατρίδα πηγαίνει μπροστά και πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη στην Ευρώπη, στηρίζει το εισόδημα νοικοκυριών και επιχειρήσεων, κι όλα αυτά τα κάνουμε χωρίς να ναρκοθετούμε το μέλλον» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Πάνω από 330 νομοσχέδια -Αναζητήσατε ευρύτερες συναινέσεις

«Επεξεργαστήκατε πάνω από 330 νομοσχέδια, ως Κοινοβουλευτική Ομάδα σταθήκατε στο ύψος των απαιτήσεων που έχουν οι πολίτες, σας ευχαριστώ από καρδιάς» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματός του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δύσκολα κάποιος πρωθυπουργός θα ανέμενε περισσότερα από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα. Σε δεκάδες περιπτώσεις αναζητήσατε ευρύτερες συναινέσεις», συμπλήρωσε.

«Οι ανιστόρητες απειλές συντρίβονται στις δικές μας κόκκινες γραμμές»

«Δικός μας στόχος παραμένει ο δυτικός κόσμος και πυξίδα μας το Διεθνές Δίκαιο και η Δημοκρατία» είπε συνεχίζοντας την ομιλία του στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ ο πρωθυπουργός. «Γι’ αυτό στην Ουκρανία συμπαραστεκόμαστε στον αμυνόμενο. Αντιστεκόμαστε στην καταπάτηση των συνόρων και στην αναβίωση αυτοκρατορικών οραμάτων, που κάποιοι πιθανώς πρόθυμα θα ήθελαν να μιμηθούν στη γειτονιά μας. Αυτές οι ανιστόρητες απειλές συντρίβονται στις δικές μας κόκκινες γραμμές» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πρέπει να τεθεί πλαφόν στη διεθνή τιμή του φυσικού αερίου»

«Δημιουργούμε αναχώματα στην προσπάθεια της Μόσχας να μετατρέψει την ενέργεια σε όπλο για την αποσταθεροποίηση των ευρωπαϊκών κοινωνιών» συμπλήρωσε και συνέχισε πως «Κανένας εθνικός προϋπολογισμός, ούτε μηχανισμός, μπορεί να καλύψει πλήρως το παγκόσμιο κύμα ανατιμήσεων. Γι’ αυτό δίνω μάχη για μια συμπληρωματική ευρωπαϊκή λύση. Πρέπει να τεθεί ένα πλαφόν στη διεθνή τιμή του φυσικού αερίου και να υπάρξει αποσύνδεση της τιμής του φυσικού αερίου από αυτήν του ηλεκτρικού ρεύματος» ανέφερε ο πρωθυπουργός και επισήμανε: «Δεν πρέπει οι εθνικοί προϋπολογισμοί να υπονομεύουν την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη». Ωστόσο, «ό,τι και να γίνει στην Ευρώπη, το σχέδιο στήριξης της ελληνικής κοινωνίας θα συνεχιστεί χωρίς να υπάρξει διασάλευση της δημοσιονομικής ισορροπίας».

«Η άλλη όχθη του Αιγαίου να επανέλθει στον δρόμο της λογικής και της ειρήνης»

Αναφερόμενος εκ νέου στην τουρκική προκλητικότητα, είπε ότι έχουμε ξεκαθαρίσει πως τα σύνορά μας έχουν χρώμα γαλανό και όχι γκρίζο. «Γαλανό θέλουμε και τον ουρανό στις σχέσεις με τους γείτονες μας. Είμαι αισιόδοξος ότι το δηλητήριο δεν φθάνει στους λαούς μας, γιατί ξέρουν πως η γεωγραφία δεν αλλάζει όταν κάποιος επιχειρεί να παραχαράξει τους χάρτες και ότι η Ιστορία δεν ξαναγράφεται με πυροτεχνήματα. Περιμένουμε την άλλη όχθη του Αιγαίου να επανέλθει στον δρόμο της λογικής και της ειρήνης» σημείωσε.

«Η πρώτη κάλπη θα αποτελέσει το θεμέλιο των επιλογών για το αύριο»

«Τη Δευτέρα εγκαινιάζουμε τους τρεις νέους σταθμούς του μετρό στον Πειραιά» είπε συνεχίζοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ στη Βουλή, επισημαίνοντας πως «συνεχίζουμε να πορευόμαστε με σταθερότητα, συνέχεια και συνέπεια».

«Έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο χειμώνα και οφείλουμε η αγωνία των πολιτών να μη μετατραπεί σε φλερτ με τη δημαγωγία» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Η αντιπολίτευση καταστροφολογεί για τα πάντα, επινοεί ανύπαρκτες διακοπές στο ηλεκτρικό ρεύμα και μιλάει για καταστρατήγηση του ασύλου, όταν η ΕΛ.ΑΣ. συλλαμβάνει συμμορίες στις φοιτητικές εστίες. Με λίγα λόγια, πουλά σε φθηνή τιμή ακριβά ψέματα».

Αναφερόμενος ειδικά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός είπε πως «όταν ο κ. Τσίπρας είπε πως εάν είχε 50 δισ. ευρώ θα κυβερνούσε μέχρι να βαρεθεί, αποτελεί την πλέον χυδαία και κυνική παλαιοκομματική λογική, που έχει πλέον καταδικαστεί».

«Το δίλημμα που έθεσα στη Θεσσαλονίκη ισχύει στο ακέραιο: εάν όχι εμείς, τότε ποιοι θα αναλάβουν τις τύχες της χώρας» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξηγώντας: «Δεν το λέω με αλαζονεία, αλλά η αντιπολίτευση θα πρέπει να μας εξηγήσει την εναλλακτική της πρόταση».

«Το εθνικό σκάφος απαιτεί ισχυρό τιμόνι και δοκιμασμένο πλήρωμα. Σηκώνουμε το γάντι και λέμε ισχυρό εθνικό σκάφος σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα και δυνατή Νέα Δημοκρατία στη διακυβέρνηση της χώρας» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας πως στις εκλογές του 2023 «η πρώτη κάλπη έχει το βάρος της τελικής κάλπης και θα αποτελέσει το θεμέλιο των επιλογών για το αύριο».

Ροή Ειδήσεων