• Αναζήτηση

«Νέα Αριστερά» το όνομα του νέου κόμματος των 11 -Χαρίτσης: «Το μέλλον μάς ανήκει»

«Νέα Αριστερά» θα ονομάζεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα των 11 βουλευτών που προέκυψαν από την πρόσφατη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανακοίνωσαν την ονομασία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που σχημάτισαν σε εκδήλωση που έγινε το βράδυ της Δευτέρας (4/12) στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Αλέξης Χαρίτσης, είπε μεταξύ άλλων: «Να υπενθυμίσουμε ότι η Αριστερά μπορεί, φτάνει να λέει αυτά που πιστεύει και να πιστεύει αυτα που λέει». Ανακοινώνοντας και επίσημα την ονομασία του νέου φορέα, αλλά και το λογότυπο, προσθεσε: «Προχωράμε μπροστά με την δύναμη των ιδεών και της πολιτικής. Προχωράμε όλοι και όλες μαζί μπροστά με τη Νέα Αριστερά. Το όνομα της κοινοβουλευτικής μας ομάδας είναι «Νέα Αριστερά». Καλούς αγώνες να έχουμε, τους οποίους θα δώσουμε όλοι και όλες μαζί. Το μέλλον μας ανήκει».

«Για την αξιοπρέπεια και τη συνείδησή μας»

«Σήμερα κάνουμε μία νέα αρχή για την αξιοπρέπειά μας και τις ζωές μας. Ξέρετε πολύ καλά ότι δεν ήταν εύκολο για κανέναν μας. Κάνουμε μία νέα αρχή για τη συνείδησή μας», είπε από την πλευρά της η Έφη Ατχσιόγλου.

«Υπάρχουν δυνατότητες ανατροπής. Δεν κοιτάμε πίσω και δεν νοσταλγούμε παλιές καλές μέρες και έτοιμες λύσεις. Πρέπει να αλλάξουμε και να δημιουργήσουμε μια πολιτική δύναμη που δεν φοβάται την αλλαγή», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

 

Μετά τις ομιλίες ακολούθηκε συζήτηση ανάμεσα στους παρόντες βουλευτές και στελέχη των τάσεων «6+6» και της «Ομπρέλας».

Ο στόχος για ένα νέο πολιτικό στίγμα

Ως ορόσημο για τη νέα Κ.Ο. κρίνεται η συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, με την Ομάδα να θέλει να παρουσιάσει το δικό της πολιτικό στίγμα.

Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι ο Αλέξης Χαρίτσης, οι Νάσος Ηλιόπουλος και Ευκλείδης Τσακαλώτος θα αναλάβουν ρόλο κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, ενώ η Πέτη Πέρκα θα είναι η γραμματέας της.

Οι «11» θέλουν να προτάξουν ένα διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας, το οποίο δεν θα είναι αρχηγοκεντρικό, αλλά πιο συλλογικό. Μάλιστα, η Σία Αναγνωστοπούλου -που θα αναλάβει τον τομέα Εξωτερικής Πολιτικής- θα είναι εκείνη που θα συναντήσει τη Τρίτη, τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Οι «11» που αποτελούν την Κ.Ο. είναι οι: Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Θεανώ Φωτίου, Σία Αναγνωστοπούλου, Μερόπη Τζούφη, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πέτη Πέρκα, Χουσείν Ζειμπέκ και Φερχάτ Οζγκιούρ.

Ροή Ειδήσεων