• Αναζήτηση

Νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού εντοπίστηκε στην Ιαπωνία -«Συγγενής» του στελέχους που κατακλύζει τη Βρετανία

Μια νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού εντοπίστηκε από επιστήμονες στην Ιαπωνία, όπως ανακοίνωσε επίσημα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Η είδηση έρχεται την ώρα που οι ειδικοί ανά τον κόσμο προσπαθούν να «χαρτογραφήσουν» τις νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού, αλλά και να «ζυγίσουν» τη σοβαρότητά τους. Οπως μετέδωσε το Reuters, η νέα μετάλλαξη βρέθηκε σε τέσσερις ταξιδιώτες από τη Βραζιλία που έφτασαν στην Ιαπωνία.

Ο Τακάτζι Ουακίτα, επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Λοιμωδών Νόσων της Ιαπωνίας δήλωσε κατά τη σχετική ενημέρωση ότι ήδη ξεκίνησαν οι έρευνες για να φανεί αν τα εμβόλια θα είναι αποτελεσματικά απέναντι σε αυτόν τον νέο κορωνοϊό, που δείχνει να διαφέρει από τις υπερ-μεταδοτικές παραλλαγές που καταγράφηκαν στη Βρετανία και στη Νότιο Αφρική.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε στοιχεία που να δείχνουν ότι η νέα μετάλλαξη έχει υψηλή μεταδοτικότητα» προσέθεσε ο Ουακίτα. Σύμφωνα με το Bloomberg, ένας από τους τέσσερις ταξιδιώτες από τη Βραζιλία που διαγνώστηκε με τη μετάλλαξη του κορωνοϊού έφτασε ασυμπτωματικός στο αεροδρόμιο, όμως στη συνέχεια νοσηλεύτηκε καθώς επιβαρύνθηκε το αναπνευστικό του σύστημα. Πρόκειται για έναν άνδρα 40 ετών.

Το Εθνικό Κέντρο Λοιμωδών Νόσων της Ιαπωνίας, κατά το Bloomberg, ερευνά επιπλέον αν η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού προκαλεί πιο σοβαρή νόσηση.

Ροή Ειδήσεων

κορωνοϊός