• Αναζήτηση

Νέα τροπή: Ο κομμωτής από τα Βριλήσσια είχε τοποθετήσει κρυφή κάμερα και στο υπνοδωμάτιο της θετής του κόρης!

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις για την δράση του κομμωτή από τα Βριλήσσια, ο οποίος συνελήφθη το περασμένο Σάββατο (9/12), έπειτα από έλεγχο στο κομμωτήριό του στα Βριλήσσια, εκεί όπου εντοπίστηκαν κάμερες που είχε τοποθετήσει παράνομα στις τουαλέτες.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό της ΕΛ.ΑΣ., «είχε εγκαταστήσει αθέατο σύστημα καταγραφής με δύο μικροσκοπικές κάμερες στις αντίστοιχες τουαλέτες του κομμωτηρίου, έχοντας την δυνατότητα να επεμβαίνει με οποιονδήποτε τρόπο σε σύστημα αρχειοθέτησης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και με την πράξη του αυτήν να λαμβάνει γνώση των δεδομένων αυτών καθώς και να αντιγράφει, αφαιρεί, αλλοιώνει, βλάπτει, συλλέγει, καταχωρεί, οργανώνει, διαρθρώνει, αποθηκεύει, προσαρμόζει, μεταβάλλει, ανακτά, συσχετίζει, συνδυάζει περιορίζει, διαγράφει, καταστρέφει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα παραβιάζοντας κατάφορα την αυτοδιάθεση των προσώπων που επισκέπτονταν τις τουαλέτες του κομμωτηρίου είτε με την ιδιότητα των εργαζομένων είτε με την ιδιότητα των πελατών.

Με αυτόν τον τρόπο ήλεγχε τις πληροφορίες που τα αφορούσαν, είτε αυτές αποτελούσαν ειδικές κατηγορίες δεδομένων (ευαίσθητα δεδομένα) και βρίσκονται στον πυρήνα της ιδιωτικής ζωής και της σεξουαλικής τους ταυτότητας, σωματικής και ψυχικής υγείας, είτε συνιστούν απλά δεδομένα».

Βριλήσσια: Ο κομμωτής είχε τοποθετήσει κάμερες και στο υπνοδωμάτιο της κόρης του
Μια ημέρα μετά, την Κυριακή (10/12), παρουσιάστηκε ενώπιον των αστυνομικών η σύζυγός του συλληφθέντα, η οποία κατέθεσε πως ο κατηγορούμενος είχε τοποθετήσει δυο κάμερες στην τουαλέτα και το υπνοδωμάτιο της 29χρονης κόρης της που είχε αποκτήσει από άλλο γάμο, ζητώντας την ποινική του δίωξη.

Ακολούθησε έρευνα σε κάθε χώρο του σπιτιού, καθώς και σε έπιπλα, σκεύη και ερμάρια. Όπως προέκυψε ο κομμωτής είχε τοποθετήσει κάμερα στο θερμοσίφωνα του μπάνιου και άλλη μια στο καλώδιο της τηλεόρασης που βρισκόταν στο υπνοδωμάτιο.

Οι αστυνομικοί έστειλαν τις ψηφιακές συσκευές που κατέσχεσαν τόσο από το σπίτι όσο και από το μαγαζί για εξέταση ενώ κατά τις έρευνες στο κομμωτήριο μεταξύ άλλων εντόπισαν και μια αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με κοκαΐνη για την οποία ο κομμωτής υποστήριξε ότι ήταν αναμειγμένη με παυσίπονο, συνολικού μεικτού βάρους 1,43 γραμμαρίων.

 

Σημειώνεται πως ο 39χρονος κατηγορείται για παράνομη επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, και για το νόμο «περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων».

Πηγή: www.iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων