• Αναζήτηση

Νέος Μητροπολίτης Γόρτυνος ο Αρχιμ. Νικηφόρος Ευσταθίου

Στην πλήρωση της χηρεύσουσας θέσης της Μητρόπολης Γόρτυνος προχώρησε σήμερα, Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2022,  η Σύνοδος της  Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατά τη Συνεδρία Της, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου.

Νέος Μητροπολίτης Γόρτυνος εξελέγη ο Αρχιμ. Νικηφόρος Ευσταθίου, μέχρι σήμερα Γενικός Αρχιερατικός της Μητρόπολης Χαλκίδος, με  63  ψήφους.

Ποιος είναι ο νέος Μητροπολίτης Γόρτυνος:

Ο π. Νικηφόρος Ευσταθίου γεννήθηκε στις Ροβιές της Βορείου Ευβοίας και στη διάρκεια των μαθητικών του ετών ήρθε στη Χαλκίδα, στο Οικοτροφείο της Ι. Μητροπόλεως.

Εισήλθε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μετά τη λήξη των σπουδών του υπηρέτησε τη θητεία του στην Πολεμική Αεροπορία.

Μετά την αφυπηρέτησή του διηκόνησε την Τοπική Εκκλησία ως λαϊκός Ιεροκήρυξ και ως επιμελητής στο Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο της Ι. Μητροπόλεως, μέχρι την χειροτονία του, το 1995, οπότε και εκλήθη να διακονήσει την Ιερά Μητρόπολη ως Αρχιερατικός Επίτροπος και Ιεροκήρυξ της περιοχής των Ψαχνών.

Εκείθεν μετετέθη στον Ι. Ναό της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, στον οποίο διηκόνησε λίαν επιτυχώς, ως Προϊστάμενος και Ιεροκήρυξ για 12 ολόκληρα χρόνια.

Το 2005 του ανετέθησαν τα πολυεύθυνα καθήκοντα του Αρχιερατικού Επιτρόπου Χαλκίδος, ενώ διετέλεσε μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου και είναι τακτικό μέλος του Επισκοπικού Δικαστηρίου της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Το 2010, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και την έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, έλαβε απόσπαση για την Ι. Μητρόπολη Ιταλίας, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μπάρι, τις οποίες ολοκλήρωσε με τον βαθμό ΑΡΙΣΤΑ, εκπονώντας την εργασία με τίτλο «Περί της ανακομιδής και μετακομιδής των Ι. Λειψάνων».

Ο ζήλος με τον οποίον εργάζεται και η συνέπεια στην εργασία του, σε συνδυασμό με την εμπειρία που τον διακρίνει, είναι τα απαραίτητα στοιχεία που εγγυώνται την επιτυχή έκβαση και της νέας και εξαιρετικά υπεύθυνης διακονίας του ως Μητροπολίτου Γόρτυνος.

Η Χειροτονία του Θεοφιλεστάτου Εψηφισμένου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022, στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών, υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Ροή Ειδήσεων