• Αναζήτηση

Ο μητροπολίτης Ξάνθης προσπάθησε να ακυρώσει μέταλ συναυλία!

O μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων προσπάθησε να ακυρώσει μέταλ συναυλία στην πόλη του, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Όλα ξεκίνησαν όταν έγινε γνωστό ότι ο frontman του γνωστού ελληνικού metal συγκροτήματος Rotting Christ, Σάκης Τόλης, θα πραγματοποιήσει συναυλία στην Ξάνθη για την προώθηση του πρώτου του προσωπικού άλμπουμ.

Ο λόγος που αντέδρασε ο μητροπολίτης Ξάνθης για τη συναυλία
Την αντίδραση του μητροπολίτη, ο οποίος θέλησε να ακυρώσει τη συναυλία, φαίνεται πως προκάλεσε το όνομα του συγκροτήματος του οποίου ηγείται ο Σάκης Τόλης, παρόλο που ο τραγουδιστής έφτασε στην Ξάνθη χωρίς το συγκρότημα των Rotting Christ (Σάπιος Χριστός).

Οι ιθύνοντες του κλαμπ που θα εμφανιζόταν ο Σάκης Τόλης φαίνεται ωστόσο πως δεν έλαβαν υπόψη τους τις αντιδράσεις και τελικά η μουσική βραδιά έγινε κανονικά το περασμένο Σάββατο, όπως ήταν προγραμματισμένη να γίνει.

Με αιχμές για τους ιδιοκτήτες του συναυλιακού χώρου η ανακοίνωση του μητροπολίτη
Μετά τη συναυλία η Μητρόπολη Ξάνθης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία γνωστοποίησε στο ποίμνιό της πως προσπάθησε να ακυρώσει την εμφάνιση, αλλά δεν τα κατάφερε, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τους ιδιοκτήτες του συναυλιακού χώρου, λέγοντας ότι αποστασιοποιούνται από την εκκλησία.

Σημειώνεται ότι στο παρελθόν έχουν υπάρξει και άλλες εκκλησιαστικές αντιδράσεις για συναυλίες του ελληνικού συγκροτήματος στη χώρα, με κάποιες συναυλίες τους μάλιστα να έχουν ακυρωθεί.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης:

«Η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου ενημερώνει τους πιστούς Χριστιανούς για τις ενέργειες του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου μας κ.κ. Παντελεήμονος σχετικά με την πρόσφατη μουσική εκδήλωση των SAKIS, TOLIS +613, οι οποίοι συμμετέχουν και στο συγκρότημα Rotting Christ, που έλαβε χώρα στην επιχείρηση “ΜΙΣΙΡΛΟΥ”. Ο Σεβασμιώτατος εγκαίρως κάλεσε στο γραφείο τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης και ζήτησε τη ματαίωση της εν λόγω εκδηλώσεως, διότι αποτελεί βλασφημία της πίστεως, και μάλιστα απέστειλε και σχετική επιστολή επί το επισημότερον. Η εκδήλωση δυστυχῶς πραγματοποιήθηκε. Η Ιερά Μητρόπολη εκφράζει τη λύπη της και καταδικάζει την ενέργεια. Οι εν λόγω κύριοι υιοθετούντες τις περί Χριστού απόψεις του συγκροτήματος αποστασιοποιούνται από την Εκκλησία», αναφέρει η ανακοίνωση της Μητρόπολης.

Ροή Ειδήσεων