• Αναζήτηση

Ο Τσίπρας διέγραψε τον Κουρουμπλή -Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τον Παναγιώτη Κουρουμπλή μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του περί «δολοφόνων» της κυβέρνησης, με αφορμή τους νεκρούς από την πανδημία.

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει: «Με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιώ ότι ο βουλευτής κ. Κουρουμπλής Παναγιώτης τίθεται εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

 

Το οργισμένο τηλεφώνημα Τσίπρα σε Γεροβασίλη
Οι Νίκος Φίλης και Πάνος Σκουρλέτης έσπευσαν από τη Βουλή να καταδικάσουν τις δηλώσεις Κουρουμπλή, ο πρόεδρος της Βουλής, αφού αρνήθηκε να ανακαλέσει, του επέβαλε μομφή, ωστόσο ο βουλευτής επέμενε και το κλίμα δυσαρέσκειας διογκωνόταν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Αμέσως ενημερώθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES).

Σύμφωνα με πληροφορίες από συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, οργισμένος, τηλεφώνησε στη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Όλγα Γεροβασίλη. Ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε από την Ολγα Γεροβασίλη να μεταφέρει το μήνυμα στον Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι ή θα ανακαλέσει από το βήμα της Βουλής τα όσα είπε ή θα διαγραφεί από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Ο βουλευτής αρνήθηκε και ακολούθησε η διαγραφή του.

Οικονόμου για διαγραφή Κουρουμπλή: Κορυφή του παγόβουνου, πρωτεργάτης ο Τσίπρας
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχολίασε με αιχμηρό τρόπο τη διαγραφή του Π. Κουρουμπλή από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως τόνισε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Οικονόμου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σύρθηκε στην απόφαση διαγραφής Κουρουμπλή. Για να προσθέσει ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένη συμπεριφορά.

«Ο κ. Τσίπρας αναγκάστηκε, εκών άκων, να συρθεί στην απόφαση διαγραφής του κ. Κουρουμπλή. Όσα είπε ο κ. Κουρουμπλής δεν συνιστούν μεμονωμένη συμπεριφορά. Είναι η κορυφή του παγόβουνου της ευτελούς και εξαχρειωμένης αντιπολίτευσης που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με εμπνευστή και πρωτεργάτη τον ίδιο τον κ. Τσίπρα».

ΚΙΝΑΛ: Όσα εξέθρεψε ο Τσίπρας θα τα βρίσκει διαρκώς μπροστά του
Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του ΚΙΝΑΛ σχολίασε για τη διαγραφή Κουρουμπλή: «Η δοκιμασία της κοινωνίας από την πανδημία δεν θα τελειώσει όσο κυριαρχεί η πόλωση και η ακραία δημαγωγία. Στη Βουλή δεν χωρούν ακραίες συμπεριφορές, όπως αυτή του κ. Κουρουμπλή, που σωστά διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Φοβόμαστε όμως, ότι ο Κουρουμπλής μπορεί να έφυγε, αλλά όσα εξέθρεψε ο κ. Τσίπρας τα προηγούμενα χρόνια, θα τα βρίσκει διαρκώς μπροστά του».

Με μια ανάρτησή του στο twitter, ο Γραμματέας Επικοινωνίας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Βλάχος, σχολίασε τη διαγραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή: «Βλέπει ο Πολάκης τη διαγραφή Κουρουμπλή και γελάει».

 

Οι απαράδεκτες δηλώσεις Κουρουμπλή
Αφορμή για τη διαγραφή του κ. Κουρουμπλή ήταν οι αναφορές του από του βήματος της Βουλής, που προκάλεσαν σάλο κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δολοφονεί χιλιάδες στις ΜΕΘ!

«Τον φίλο μου που χάθηκε, τη μητέρα, τον αδερφό ποιος θα τον φέρει πίσω; Ποιος θα απολογηθεί για αυτά» είπε ο Π. Κουρουμπλής, και υπερβαίνοντας τα εσκαμμένα φώναξε: «Ντροπή, αίσχος! Δολοφονήσατε τους ανθρώπους, αυτό κάνατε! Και επιμένετε! Ντροπή σας! Δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι, αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν θα το ξεπεράσετε έτσι».

 

Ροή Ειδήσεων