• Αναζήτηση

Οι 17 βουλευτές της ΝΔ στην Πελοπόννησο καλούνται να πάρουν θέση για τον Γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Το Notospress ρώτησε όλους τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Πελοποννήσο (στους 7 νομούς). Πρόκειται για 17 βουλευτές, τρείς εκ των οποίων είναι υφυπουργοί. (Ταγαράς, Δήμας, Νικολακόπουλος). Για το τελικό αποτέλεσμα καταλυτικό ρόλο θα παίξουν οι αναποφάσιστοι. Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζητήσει την υπερψήφιση από τους βουλευτές, αλλά έχει πει πως μια επιλογή είναι και η αποχή.

Η ομάδα του «ναι», συνολικά, είναι η πολυπληθέστερη στη ΝΔ, δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή 94 βουλευτές δηλώνουν θετικοί. Πρώτος τη τάξει ο πρωθυπουργός – και βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης – Κυριάκος Μητσοτάκης. Yπερψηφίζουν επίσης οι Πελοποννησιακής καταγωγής Κυριάκος Πιερρακάκης και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Θα απέχει ή θα υπερψηφίσει ο Τάκης Θεοδωρικάκος και θα απέχουν ο μανιατόγαμπρος Μάκης Βορίδης και ο Κώστας Κατσαφάδος.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα και διαρροές στην Πελοπόννησο:

Στην Αχαΐα θα το υπερψηφίσουν η υφυπουργός Χριστίνα Αλεξοπούλου και ο Ιάσoνας Φωτήλας. Όλοι οι βουλευτές Ηλείας εμφανίζονται θετικοί: ο νέος υφυπουργός Ανδρέας Νικολακόπουλος, η Διονυσία Αυγερινοπούλου και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Υπέρ είναι οι δύο υφυπουργοί της Κορινθίας Χρίστος Δήμας και Νίκος Ταγαράς, αλλά και η Μαρία Σούκουλη. Στη Λακωνία υπέρ είναι ο Νεοκλής Κρητικός.

Βέβαιοι – αυτή τη στιγμή – πως θα καταψηφίσουν εμφανίζονται, πλην βεβαίως του Αντώνη Σαμαρά, οι Θανάσης ΔαβάκηςΜίλτος ΧρυσομάλληςΓιάννης ΛαμπρόπουλοςΠερικλής Μαντάς. Ο Ανδρέας Καστανιώτης βουλευτής Αχαϊας θα καταψηφίσει.

Σε δύο υποκατηγορίες χωρίζονται οι αναποφάσιστοι: σε εκείνους που είναι μεταξύ υπερψήφισης και αποχής και εκείνους μεταξύ καταψήφισης και αποχής. Μεταξύ αποχής και καταψήφισης κινούνται οι Γιάννης Ανδριανός, Κώστας Βλάσης.

Συμπέρασμα. Στους 17 βουλευτές Πελοποννήσου:

  • Υπέρ: 9
  • Κατά: 6
  • Αποχή: 2

Συνολικά στη ΝΔ οι υπέρ θα κινηθούν μεταξύ 110 και 120 βουλευτών.

Τo Notospress έχει ζητήσει δήλωση απ’ όλους τους βουλευτές της ΝΔ στην Πελοπόννησο. Θα δημοσιευθούν την Δευτέρα 12/2/24 και αναμένεται να είναι πάνω – κάτω ανάλογες και τις πιο πάνω φημολογούμενες. Υπάρχει και το ενδεχόμενο κάποιοι να μην απαντήσουν καθόλου, οπότε θα μάθουμε την θέση τους την ώρα της ψηφοφορίας, αν αυτή, τελικά, είναι ονομαστική.

Ροή Ειδήσεων