• Αναζήτηση

Οι «κρυφός» καταρράκτης της Μεσσηνίας που γνωρίζουν λίγοι

Η Μεσσηνία που οι περισσότεροι γνωρίζουν, είναι το νησί των εκπληκτικών παραλιών. Πασίγνωστες, πανέμορφες, άγριες και ταυτόχρονα ειδυλλιακά προσιτές, μαγεύουν και κλέβουν τις εντυπώσεις. Όμως πέρα από αυτές, η περιοχή κρύβει μυστικά και φυσικές ομορφιές που ο επισκέπτης δε φαντάζεται…

Διαθέτει επίσης και εντυπωσιακούς καταρράκτες όπως το Πολυλίμνιο, τη Νέδα, του Καταρράκτες Στενωσιάς, τον Καταρράκτη Καλαμάρη που προσφέρουν ένα μαγευτικό θέαμα και συναρπαστικές εμπειρίες στους φυσιολάτρες. Διάσημοι ή λιγότερο γνωστοί, δημιουργούν άγρια αλλά και ονειρικά τοπία. Μία ακόμη προικισμένη, εκπληκτικής ομορφιάς τοποθεσία, είναι και ο «άγνωστος» Καταρράκτης της Βάλτας.

Ο Καταρράκτης της Βάλτας είναι ένα υπέροχο δημιούργημα της φύσης και σχηματίζεται στο σημείο που τελειώνει το φαράγγι «Κόκκινα Πατερά». Ο καταρράκτης και η λιμνούλα που αυτός σχηματίζει προσελκύουν πλήθος επισκεπτών που θέλουν να απολαύσουν αυτό το θέαμα ή να βουτήξουν στα νερά της λίμνης.

Για να επισκεφθείτε τον καταρράκτη της Βάλτας ακολουθείτε τον δρόμο που βγαίνει έξω από το χωριό  και που οδηγεί στον κεντρικό δρόμο Γαργαλιάνων –Φιλιατρών . Στα δύο χιλιόμετρα από το νεκροταφείο του χωριού θα συναντήσετε  πινακίδα που σας οδηγεί στον καταρράκτη μέσω βατού χωματόδρομου. Θα αφήσετε το αυτοκίνητό σας στο σημείο που ο χωματόδρομος μετατρέπεται σε στενό μονοπάτι. Από εκεί θα διασχίσετε έναν ελαιώνα και μετά από λίγο τη θέση των λιόδεντρων παίρνουν ψηλά δέντρα με πυκνό φύλλωμα. Μετά από λίγο θα φτάσετε στον προορισμό σας.

Ιδανικότερες εποχές για να επισκεφθείτε τον καταρράκτη της Βάλτας είναι ο Χειμώνα, η Άνοιξη και στις αρχές του Καλοκαιριού οπότε υπάρχουν ακόμα τρεχούμενα νερά.

 

Δείτε το βίντεο του Achillefs Jorjini:

 

Ροή Ειδήσεων