• Αναζήτηση

ΠΑΣΟΚ: Πέντε υποψήφιοι για την ηγεσία -Στην κούρσα μπαίνουν Μ. Αποστολάκη και Μ. Κατρίνης

Μιλένα Αποστολάκη και Μιχάλης Κατρίνης ανακοίνωσαν σήμερα πως θα διεκδικήσουν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στις εσωκομματικές εκλογές στις 6-13 Οκτωβρίου.

Μετά τους Νίκο Ανδρουλάκη, Χάρη Δούκα και Παύλο Γερολάνο, οι οποίοι ανακοίνωσαν την υποψηφιότητά τους χθες στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, η Μιλένα Αποστολάκη και ο Μιχάλης Κατρίνης, οι οποίοι δεν άνοιξαν χθες τα χαρτιά τους, ανακοίνωσαν σήμερα πως θα συμμετάσχουν ως υποψήφιος Πρόεδρος στη διαδικασία εκλογής για την νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Μ. Αποστολάκη: Θέτω όλες μου τις δυνάμεις ως υποψήφια για την ηγεσία
Στις 6 Οκτωβρίου η δημοκρατική παράταξη θα βρεθεί στις κάλπες προκειμένου να εκλεγεί νέα ηγεσία.
Αυτή η επανεκκίνηση είναι αναγκαία, αλλά και ιστορικά κρίσιμη, καθώς η χώρα έχει επιτακτική ανάγκη από μια νέα αλλαγή.

Είναι χρέος απέναντι στον δημοκρατικό κόσμο που ασφυκτιά από τη δεξιά διακυβέρνηση, τη δραματική αύξηση των ανισοτήτων, την αχαλίνωτη αισχροκέρδεια, την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους, την επίθεση στο κράτος δικαίου και την αδιαφάνεια.

Αυτό το μοντέλο διακυβέρνησης και αυτή η πολιτική πρέπει και μπορούν να ηττηθούν. Στην πορεία προς τη νίκη απέναντι στη ΝΔ, χρειαζόμαστε ένα αναβαπτισμένο κόμμα με συλλογική λειτουργία, καθαρό πολιτικό μήνυμα, μαχητική και υπεύθυνη αντιπολίτευση στη Βουλή που είναι το κέντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης, επαφή με τους φορείς, τα συνδικάτα και τα κινήματα και άνοιγμα στους πολίτες του κατακερματισμένου προοδευτικού χώρου, ώστε να γεννηθεί ξανά ελπίδα και προσδοκία.

Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή.

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει ξανά ο προοδευτικός πλειοψηφικός φορέας της και αυτός οφείλει να είναι ο στόχος μας. Αυτός θα είναι ο δικός μου στόχος, όπως επεσήμανα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και για αυτόν θα αγωνιστώ.
Θέτω όλες μου τις δυνάμεις ως υποψήφια για την ηγεσία, στην υπηρέτηση του στόχου αυτού. Και καλώ τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας, με τη μαζική του συμμετοχή στην εκλογική μας διαδικασία, να σφραγίσει την επίτευξή του».

Μ. Κατρίνης: Στόχος μου είναι το ΠΑΣΟΚ να ανταποκριθεί σε μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης
Με συνείδηση της ευθύνης και επίγνωση της κρισιμότητας της εποχής για τη χώρα και τη δημοκρατική παράταξη, ανακοινώνω την απόφασή μου να συμμετάσχω ως υποψήφιος Πρόεδρος στη διαδικασία εκλογής για την νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Στόχος μου είναι το ΠΑΣΟΚ να ανταποκριθεί στο ώριμο αίτημα των προοδευτικών πολιτών για μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Μία πρόταση που μπορεί να εμπνεύσει, να συνθέσει και να νικήσει.
Μια πρόταση ρήξης και ελπίδας.
Να αποδείξουμε στην πράξη ότι η λύση θα έρθει από την πολιτική.
Μια πρόκληση που έχει μία προϋπόθεση:
Τη συμμετοχή και τη στήριξη των πολιτών.

Ροή Ειδήσεων