• Αναζήτηση

Πάτρα: Παραμένει στη φυλακή η Ρούλα Πισπιρίγκου – Απορρίφθηκε το αίτημά της

Για ένα ακόμη εξάμηνο παρατάθηκε η προσωρινή κράτηση της Ρούλας Πισπιρίγκου, καθώς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είπε «όχι» στην έξοδό της από τη φυλακή και την αντικατάσταση της κράτησής της με περιοριστικούς όρους. «Το δικαστήριο αποφασίζει ομόφωνα την παράταση της προσωρινής κράτησης της κατηγορούμενης μέχρι τη συμπλήρωση του 18μηνου», ανέφερε η πρόεδρος της έδρας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Φεβρουαρίου «έληγε» το 12μηνο προσωρινής κράτησής της, ενώ έχει κριθεί προφυλακιστέα και για την υπόθεση θανάτων των άλλων δύο παίδων της, της Μαλένας και Ίριδας.

Η πρόταση της εισαγγελέως για τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την παράταση της προσωρινής κράτησης της 34χρονης από την Πάτρα λέγοντας πως «το αδίκημα για το οποίο κρατείται προβλέπει μέχρι και ισόβια κάθειρξη και μπορεί να παραταθεί η προσωρινή κράτηση μέχρι το ανώτατο όριο των 18 μηνών».

Αλέξης Κούγιας: «Κανένας δεν είδε την Πισπιρίγκου να δίνει κεταμίνη»

Στον αντίποδα, ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας αντέτεινε ότι η εισαγγελέας έκανε μια εξαιρετικά συνοπτική πρόταση καταπατώντας το τεκμήριο της αθωότητας, καθώς θεώρησε δεδομένο ότι το έγκλημα έχει τελεστεί από την κατηγορούμενη.

«Κανείς δεν είδε την κατηγορούμενη να δίνει κεταμίνη, ούτε υπάρχει απόδειξη ότι την προμηθεύτηκε κάπως, υπάρχει μόνο μια τοξικολογική εξέταση που δείχνει κεταμίνη. Στην, δε, απόπειρα για την οποία κατηγορείται δεν εντοπίστηκε ποτέ κεταμίνη στο παιδί», ανέφερε ο κ. Κούγιας.

Και συμπλήρωσε: «Η κατηγορούμενη αν αφεθεί ελεύθερη, έχει γνωστή κατοικία, θα μείνει με τη μητέρα της στην Αλισσό. Είναι ένα χωριουδάκι με λίγους κατοίκους για όσους γνωρίζουν. Δεν υπάρχει κίνδυνος εξόδου από τη χώρα, ούτε τέλεσης άλλων αδικημάτων, αφού ποτέ δεν προκάλεσε κακό σε άλλους, ούτε επέδειξε παραβατική συμπεριφορά».

Ροή Ειδήσεων