• Αναζήτηση

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την Παναγία Τριχερούσα στην Φοινικούντα

Με τη δέουσα λαμπρότητα τελέστηκε ο πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την Παναγία Τριχερούσα, Πολιούχο της Φοινικούντας, στον ενοριακό Iερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της γραφικής κωμόπολης, όπου βρίσκεται ενθρονισμένη η χαριτόβρυτος Εικόνα της.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Άρτης κ. Καλλινίκου και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Πλήθος πιστών συνέρρεε με ευλάβεια στον Ιερό Ναό, προκειμένου να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα της Παναγίας και να λάβει τη χάρη της.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων, ο οποίος αναφέρθηκε στο Ιερό πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και στις ευεργεσίες της στο ανθρώπινο γένος, τονίζοντας ότι σε καιρούς χαλεπούς και αμφισβήτησης των πάντων, έχουμε την ανάγκη ενίσχυσης και βοηθείας από την Υπεραγία Θεοτόκο, η οποία στο διάβα των αιώνων δεν εγκατέλειψε ποτέ τον άνθρωπο.

Προ της απολύσεως ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον εφημέριο Κακορρεύματος Οικονόμο Χρήστο Κουτσαντώνη. Συνάμα ευχαρίστησε αδελφικά τους Μητροπολίτες Άρτης και Καλαβρύτων για την τιμητική συμμετοχή τους στον εορτασμό.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος  Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, Αντιδήμαρχοι καθώς και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν σήμερα, με την τέλεση της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας.

Ροή Ειδήσεων