• Αναζήτηση

Πώς να βρεις τον πραγματικό σου σωματότυπο

Αντί να πανικοβαλλόμαστε και να αγοράζουμε κάθε trend που εμφανίζεται στη μόδα, καλό είναι να ντυνόμαστε σύμφωνα με τη σιλουέτα μας.

Αντί, λοιπόν, να συγκρίνεις στο σώμα σου με celebrities και να μην ξέρεις αν θα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα, θα χρησιμοποιήσουμε την τεχνική του στιλιστικού εξπέρ της Oprah, Bradley Bayou, με την οποία θα βρεις με μαθηματική ακρίβεια το πραγματικό σχήμα του σώματός σου.

Θυμήσου: Ανεξάρτητα με το νούμερο που φοράς, μπορεί να έχεις οποιονδήποτε από τους παρακάτω σωματότυπους καθώς σχετίζεται με τον τρόπο που κατανέμεται το βάρος σου. Πάρε τη μεζούρα και ξεκίνα.

Βήμα 1: Μέτρησε τον εαυτό σου

Ώμοι

Μέτρα τους ώμους σου από την μία άκρη του ενός και γύρω γύρω μέχρι τον άλλον. Η μεζούρα θα πρέπει να βρίσκεται όσο πιο ψηλά γίνεται.

Στέρνο

Τοποθέτησε τη μεζούρα γύρω από το πιο φαρδύ κομμάτι του στέρνου σου και γύρω απ’ την πλάτη. Μην σφίγγεις την μεζούρα έτσι ώστε το στήθος σου να πιέζεται.

Μέση

Μέτρησε το μικρότερο κομμάτι της φυσικής σου μέσης, ακριβώς πάνω από τον αφαλό.

Γοφοί

Ξεκίνα από τον ένα γοφό (ακριβώς πάνω απ΄το κόκκαλο) και τύλιξε την μεζούρα γύρω από το μεγαλύτερο κομμάτι των γλουτών σου.

Βήμα 2: Βρες το σχήμα σου

Τώρα που έχεις μετρηθεί, θα χρησιμοποιήσεις τα δεδομένα για να βρεις το σχήμα του σώματός σου. Μπορεί να παρατηρήσεις πως οι μετρήσεις των ώμων σου σε σχέση με το στέρνο σου σε βάζουν σε διαφορετικές κατηγορίες σωματότυπου. Αυτό σημαίνει πως ο σωματότυπός σου μπορεί να ταιριάζει σε πάνω από μία κατηγορία. Αν αυτή είναι η δική σου περίπτωση, θα πρέπει να έχεις κατά νου και τους δύο σωματότυπους όταν ψωνίζεις και να αποφασίζεις τι σου πάει καλύτερα.

Ανάποδο Τρίγωνο: Οι ώμοι ή το στέρνο είναι μεγαλύτεροι από τους γοφούς σου

Είσαι ανάποδο τρίγωνο, αν η μέτρηση των ώμων ή του στέρνου σου είναι πάνω από 5% μεγαλύτερη από την μέτρηση των γοφών σου. Για παράδειγμα, είσαι ανάποδο τρίγωνο αν οι ώμοι σου είναι 92 εκατοστά και οι γοφοί σου είσαι 87 εκατοστά ή λιγότερο.

Παραλληλόγραμμο: Αν οι ώμοι, το στέρνο και οι γοφοί σου είναι περίπου στο ίδιο νούμερο χωρίς καθορισμένη μέση

Είσαι παραλληλόγραμμο …..

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: ladylike.gr

Ροή Ειδήσεων