• Αναζήτηση

Πώς νιώθει ένας άντρας όταν μιλάς μπροστά του για τον πρώην σου;

Μια μεγάλη -σε jumbo μέγεθος- αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι θέλουν να νιώθουν μοναδικοί, ξεχωριστοί στη ζωή του έτερου τους ήμισυ. Σε αυτό βοηθούν προτάσεις που αρχίζουν με τη φράση «Μόνο με εσένα…». Σίγουρα όχι όμως προτάσεις που αρχίζουν με τη φράση «Μια φορά με τον πρώην μου….».

Δεν είναι ότι ξαφνικά φυτρώσατε στη γη και δεν έχετε παρελθόν πριν από τον σύντροφό σας, αλλά κατά γενική ομολογία, οι στιγμές που έχετε ζήσει με πρώην σας ανήκουν στο παρελθόν και το ραντεβού σας με τον wanna be παρτενέρ σας δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος και χώρος για να το σκαλίσετε. Επιπλέον, σε κανέναν δεν αρέσει να μπαίνει σε διαδικασία σύγκρισης με προκατόχους του, οπότε οποιαδήποτε αναφορά σε κάποιον πρώην τους κάνει να νιώθει να απειλούνται.

Ωστόσο, αποφασίσαμε να το ψάξουμε λίγο παραπάνω και να πάρουμε και τη γνώμη των ίδιων των αντρών από μια ανοιχτή συζήτηση που έγινε στο δίκτυο του reddit. Τι πιστεύουν λοιπόν; Γιατί ακόμα και μια απλή, καλοπροαίρετη, εντελώς αυθόρμητη αναφορά μπορεί να κάνει έναν άντρα να αμφιβάλλει για τα συναισθήματα σας; Γιατί προτιμούν να ακούσουν τι βάζετε στα σουτζουκάκια από το να τύχει να μιλήσετε για εκείνον; Και σε ποιες περιπτώσεις δεν έχουν πρόβλημα;

Shutterstock
Shutterstock

«Αναλόγως την περίσταση».
Όλοι έχουμε ένα παρελθόν και είναι προτιμότερο να το αποδεχόμαστε παρά να προσποιούμαστε ότι δε συνέβη ποτέ. Επιπλέον, έχει σημασία και ο τρόπος: Είναι άλλο να ψάχνει ευκαιρίες για να τον αναφέρει και άλλο να μιλάμε για την εποχή που ήμασταν φοιτητές και να πει ότι τότε είχε φίλο».

«Το παρελθόν κάποιου μπορεί να σου μάθει πολλά για τον άνθρωπο που έχεις μπροστά σου».
Πιστεύω ότι καταλαβαίνεις πολλά για έναν άνθρωπο από τον τρόπο που μιλάει ή αναφέρεται σε προηγούμενες σχέσεις του, όπως τον τρόπο που αντιμετωπίζει καταστάσεις και διαχειρίζεται προβλήματα μέσα σε μια σχέση. Δε με νοιάζει να μάθω αν ο πρώην της έβαζε κέτσαπ στο μπέργκερ του, αλλά το παρελθόν του καθενός διαμορφώνει το παρόν του. Αν εκείνη έχει πάρει κάποια μαθήματα από προηγούμενες σχέσεις της, σίγουρα θα ήθελα να τα ακούσω.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: bovary.gr

Ροή Ειδήσεων