• Αναζήτηση

Προσάραξη, σύλληψη και διακομιδή στα λιμάνια, Καλαμάτας, Πάτρας και Νεάπολης

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες Της 18ης Σεπτμεβρίου, η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας, για πιθανή προσάραξη Ι/Φ σκάφους σημαίας State of Delaware, με έναν (01) αλλοδαπό επιβαίνων στη θαλάσσια περιοχή παραλίας “Κορδία” δυτικής παραλίας Καλαμάτας. Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και για την περιοχή αναχώρησαν ένα Περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Α/Κ σκάφος “ΜΑΡΙΑ Α” ΝΠΧ 45 καθώς και το Τ/Χ “ΤΟΞΟΤΗΣ Α” Τ.Π. 322Α, προς παροχή συνδρομής. Το Ι/Φ σκάφος, αποκολλήθηκε με τη συνδρομή των ανωτέρω σκαφών και στη συνέχεια απέπλευσε αυτοδύναμα, συνοδεία του Περιπολικού σκάφους, στον λιμένα Καλαμάτας, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από την Λιμενική Αρχή Καλαμάτας, που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ι/Φ μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

ΑΧΑΙΑ. Στη σύλληψη ενός 21χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες της Δευτέρας 18/9, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα, ενώ υπήρχε καταχώρηση με το μέτρο της άρνησης εισόδου σε έδαφος SCHENGEN. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω ταξιδιωτικό έγγραφο.

ΛΑΚΩΝΙΑ. Ενημερώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 18/9, η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ότι 47χρονος αλλοδαπός επιβάτης Κ/Ζ πλοίου σημαίας Παναμά, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, ενώ το πλοίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ακρωτηρίου Μαλέα. Άμεσα στο σημείο μετέβη η Ε/Γ – Λάντζα “ΜΑΧΗ” Ν.Ν. 11, με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου παρέλαβε τον 47χρονο και τον μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Νεάπολης Βοιών.

Στη συνέχεια, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης Βοιών και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας/Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων, ενώ το Κ/Ζ απέπλευσε για τον προορισμό του.

Ροή Ειδήσεων