• Αναζήτηση

Προβάδισμα 7 μονάδων στη ΝΔ δίνει το Europe Elects – Μία διαφορετική δημοσκόπηση

Στο 35,6%, με διαφορά 7 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζει τη ΝΔ η δημοσκόπηση του Europe Elects για τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου για το Europe Elects, η ΝΔ συγκεντρώνει 35,6% (με ανοδική τάση έως 36%), ο ΣΥΡΙΖΑ 28,6% (έως 29%), το ΠΑΣΟΚ 10,8% (έως 11%), το ΚΚΕ 6,9% (έως 7%), το ΜέΡΑ25 4,4% (με πτωτική τάση έως 4%), η Ελληνική Λύση 4,2% (έως 4%) και η Εθνική Δημιουργία (Τζήμερος-Κρανιδιώτης) 2%.

Το κόμμα Κασιδιάρη, που αποκλείστηκε από τον Άρειο Πάγο, βρίσκεται στο 3,3%.

 

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το διάστημα μεταξύ 27-30 Απριλίου σε δείγμα 1.705 ψηφοφόρων.

Τι είναι η Europe Elects

Όπως αναφέρει στον ιστότοπό του, το Europe Elects είναι ένας οργανισμός που εδρεύει στη Γερμανία και συσχετίζει εκλογικά και δημοσκοπικά δεδομένα από τους 250.000 ακολούθους της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, Instagram, Telegram και YouTube) δωρεάν.

Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με το Al Jazeera, το Ίδρυμα Heinrich Böll, το Πανεπιστήμιο της Γεωργίας και άλλους διεθνείς φορείς. Επιπλέον, η Europe Elects ενεργεί ως παρατηρητής της δημοκρατίας σε αυταρχικές χώρες.

Το Politico Europe διαπίστωσε το 2019 ότι το Europe Elects είναι – πριν από το CNN ή τη Le Monde – το 12ο μέσο ενημέρωσης με τη μεγαλύτερη επιρροή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το Europe Elects διοικείται από μια μη κομματικοποιημένη ομάδα 40 εθελοντών, που συνεισφέρει ανεξαρτήτως φύλου, τάξης, χρώματος δέρματος, θρησκείας, εθνικότητας, σεξουαλικού προσανατολισμού, ακαδημαϊκού ή επαγγελματικού υπόβαθρου.

No posts selected!

Ροή Ειδήσεων