• Αναζήτηση

Σαν πας στην… Καλαμάτα – Έχει φύγει μπροστά και μας κουνάει μαντήλι!

Σκεφτείτε το…

Αν η Καλαμάτα ήταν στην ίδια Περιφέρεια με την Πάτρα και η Περιφέρεια η δική μας αντί για Δυτική Ελλάδα λεγόταν Δυτική Πελοπόννησος, περιέχοντας μέσα την Μεσσηνία και όχι την Αιτωλοακαρνανία, τότε ξέρετε τι θα γινόταν;

Η Πάτρα μάλλον θα έχανε τα πρωτεία της Περιφέρειας αφού η πόλη που θα δικαιούταν τα ηνία με βάση την ανάπτυξη που έχει και την αισθητική της, θα ήταν σίγουρα η Καλαμάτα. Πάλι καλά που στην νυν Περιφέρεια δεν υπάρχει η Καλαμάτα, αλλά ο Πύργος και το Αγρίνιο που σαν πόλη ακόμα υπερέχουμε, τουλάχιστον για την ώρα.

Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Χωρίς λόγο αφού το σενάριο που αναφέραμε παραπάνω ασφαλώς και δεν γίνεται. Απλά είδαμε μία φωτογραφία στα social media πραγματικά εντυπωσιακή από τον στολισμό της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Αν και για να είμαστε δίκαιοι ο φετινός στολισμός της Πάτρας στην πλατεία Γεωργίου μας αρέσει περισσότερο, είναι πιο ζεστός και όμορφος βάζοντας μας στο κλίμα των γιορτών.

Όμως παρόλα αυτά σε έναν υποτιθέμενο ανταγωνισμό Καλαμάτας – Πάτρας η πρώτη υπερέχει σε πολλά άλλα πεδία και τομείς. Αρκεί να κατέβει κανείς μια βόλτα στη Μεσσηνία. Δεν γκρινιάζουμε, αλλά έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε…

 

Σαν πας στην… Καλαμάτα - Έχει φύγει μπροστά και μας κουνάει μαντήλι!
Πηγή: https://www.patrasevents.gr/

Ροή Ειδήσεων