• Αναζήτηση

Σε «οχυρό» μάχης μετατρέπεται το Πολυτεχνείο ενόψει επετείου!

Σε «οχυρό» μάχης έχει μετατραπεί ο περιβάλλοντας χώρος της αίθουσας Γκίνη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Αυτή είναι η διαπίστωση αρμόδιων στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, που εντόπισαν τις κινήσεις αποκλεισμού, στις οποίες προχώρησαν νεαροί Έλληνες και αλλοδαποί καταληψίες, τοποθετώντας περιμετρικά του κτιρίου οδοφράγματα με καρέκλες, θρανία και… πόρτες!

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης προσθέτουν πως οι περίπου 100 νεαροί, που κατέλαβαν το Πολυτεχνείο μετά τη λήξη του φεστιβάλ εξέγερσης, έχουν συλλέξει στα «οχυρωματικά έργα», υλικό για την εκδήλωση επιθέσεων εναντίων αντιπάλων και αστυνομικών δυνάμεων. Οι αστυνομικές πληροφορίες κάνουν λόγο για μεγάλο όγκο από πέτρες, ξύλα και μπουκάλια δίπλα από τα «μπλόκα» των καταληψιών, ενώ δεν αποκλείουν ο βαρύτερος «οπλισμός», όπως βόμβες μολότοφ και φωτοβολίδες ευθείας βολής να κρύβονται στο εσωτερικό του κτιρίου.

Το πιο ανησυχητικό δείγμα, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, είναι το διαδικτυακό κάλεσμα αριθμητικής ενίσχυσης των καταληψιών και προμήθειας αναγκαίων υλικών για την επιμήκυνση του χρόνου παραμονής τους στον χώρο, όπως τσιγάρα, τρόφιμα και άλλα εφόδια! Σε κείμενο που λίγο αργότερα κατέβηκε από ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι συγγραφείς, επέτρεπαν και απαγόρευαν την είσοδο στο πανεπιστημιακό ίδρυμα, υποστηρίζοντας ότι η πόρτα από την οδό Στουρνάρη είναι ανοικτή για εκείνους που επιθυμούν να κάνουν εκδηλώσεις «εκτός αν πρόκειται για εκδήλωση κομμάτων και πολιτικών οργανώσεων»…

Διαβάστε περισσότερα εδώ: thetoc.gr

Αφήστε μια απάντηση

Ροή Ειδήσεων