• Αναζήτηση

Σοκάρει η ζωγράφος που σώθηκε από τη δολοφονική μανία του συζύγου της

Η καλλιτέχνης Μαρίνα Τζιάρα, που ζει πια μόνιμα στην Γαλλία μίλησε στο «Φως στο Τούνελ», για τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια του συζύγου της.

Η γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα, στους Αγίους Αναργύρους την αναστάτωσε, αφού και η ίδια τέσσερα μόλις χρόνια πριν, σώθηκε από θαύμα, με την καρωτίδα σχισμένη από τις μαχαιριές του άντρα της.

Από τότε η ζωή της άλλαξε, βίωσε για ένα μεγάλο διάστημα τον φόβο και προσπαθεί να βοηθήσει όλες τις γυναίκες που εγκλωβίζονται σε αρρωστημένες σχέσεις και ψάχνουν τρόπο να απεμπλακούν.

Η προσωπική της ιστορία διαδραματίστηκε στην Ισπανία, όπου ζούσε τότε.

«Μια μέρα, ήταν εκεί που μου έκανε το κλικ, που τρώγαμε και αυτός κοίταγε το κινητό του και του λέω “άσε το κινητό’” και μου λέει: “Τι να πω μαζί σου;”. Μετά από λίγο καιρό του είπα να χωρίσουμε. Στις 19 Μαρτίου τελείωσα τα μαθήματα και πήγα στην κουζίνα να φάω κάτι. Τον ένιωσα που ερχόταν από πίσω μου και είχε ήδη το μαχαίρι στα χέρια του. Μου έσκισε βαθιά την καρωτίδα. Είδε ότι δεν είχα πεθάνει, με έσπρωξε στο πάτωμα, ανέβηκε πάνω μου και άρχισε να με στραγγαλίζει».

Όπως αναφέρει, η ισπανική Πολιτεία ανταποκρίθηκε άμεσα. Τον οδήγησαν στη φυλακή, της όρισαν δικηγόρο, ψυχολόγο αλλά και προσωπική φύλαξη, για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της.

«Ο μόνος λόγος που θέλω να γυρίσω στην Ελλάδα, είναι γι’ αυτόν τον σκοπό. Να βοηθήσω και άλλες γυναίκες που υποφέρουν, γιατί είναι τραγικό να βλέπεις μια χώρα να έχει μια τέτοια αντιμετώπιση σε αυτά τα θέματα. Γι’ αυτούς είναι απλά νούμερα, για εμάς είναι η μία μετά την άλλη».

Ροή Ειδήσεων