• Αναζήτηση

Στα τέλη Ιουνίου οι αποφάσεις για τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στον καφέ

Τα σενάρια που θέλουν την παραμονή του καφέ στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13% σχολίασε o υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

Σε συνέντευξή του στο Mega, ο κ. Χατζηδάκης ενημέρωσε ότι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν στα τέλη Ιουνίου. «Για τον καφέ και τα σχετικά, εκεί που επί κορωνοϊού υπήρξε μείωση των φορολογικών συντελεστών προσωρινά, δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση και η οποία φιλολογία είναι πρόωρη. Έχουμε να κάνουμε μια μελέτη στο γενικό λογιστήριο που δεν έχει ολοκληρωθεί και οι αποφάσεις θα ληφθούν στο τέλος Ιουνίου», δήλωσε.

Για το ζήτημα της ακρίβειας, ο υπουργός τόνισε ότι «αντιμετωπίζεται όταν έχει πραγματικό ανταγωνισμό στην αγορά, όταν έχεις ελέγχους, όπως κάνει η ΔΙΜΕΑ, όταν αποφεύγονται αθέμιτες πρακτικές σαν αυτές των πολυεθνικών, και όταν αυξάνονται και οι μισθοί στον βαθμό που αντέχει η οικονομία και ο προϋπολογισμός για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Οι δηλώσεις του Κωστή Χατζηδάκη
Όπως σχολίασε ο κ. Χατζηδάκης τα «στοιχεία δείχνουν ότι δείκτης τιμών καταναλωτή έχει ακολουθήσει τα τελευταία χρόνια τον ευρωπαϊκό δείκτη καταναλωτή και λίγο παρακάτω. Υπάρχει ακρίβεια, δεν το κρύψαμε, μας το συζητάει ο κόσμος. Είναι ένα καινούργιο φαινόμενο διότι οι νέοι έχουν να το ζήσουν από τη δεκαετία του ‘90. Είναι ένα ευρωπαϊκό, διεθνές φαινόμενο προέκυψε ως αποτέλεσμα βασικά της ενεργειακής κρίσης. Είναι σε αποδρομή, αρχίζει να περιορίζεται».

Ροή Ειδήσεων