• Αναζήτηση

Στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς

Τη χώρα μας θα επισκεφθεί την ερχόμενη εβδομάδα ο Όλαφ Σολτς.

O Γερμανός καγκελάριος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου Βόλφγκανγκ Μπούχνερ, την Παρασκευή 10 Ιουνίου θα παρακαθήσει, έπειτα από πρόσκληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σε δείπνο στο πλαίσιο της Συνόδου της Διαδικασίας Συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η οποία πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Σολτς θα διανυκτερεύσει στη Θεσσαλονίκη, από όπου την επόμενη ημέρα θα μεταβεί στη Βόρεια Μακεδονία και ακολούθως στη Βουλγαρία. Θα έχουν προηγηθεί επισκέψεις του κ. Σολτς την Παρασκευή στο Κόσοβο και στη Σερβία.

Επίσκεψη και της Γερμανίδας ΥΠΕΞ
Στην Αθήνα θα μεταβεί την Τετάρτη 8 Ιουνίου, προερχόμενη από το Πακιστάν, η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ, η οποία θα γίνει δεκτή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό της Νίκο Δένδια και με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών. Η κυρία Μπέρμποκ θα μεταβεί την επομένη στην Άγκυρα, όπου θα συναντηθεί με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και της οικονομίας.

 

Ροή Ειδήσεων