• Αναζήτηση

Στην Τρίπολη ο Υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης – Τι είπε για αποζημιώσεις, προϊόντα ΠΟΠ & νέα ΚΑΠ

Σύσκεψη για αγροτικά θέματα στην Τρίπολη παρουσία του Υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης στην Τρίπολη.

 

Στην Τρίπολη περιόδευσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννης Οικονόμου την Τετάρτη 21 Απριλίου, ύστερα από πρόσκληση του περιφερειάρχης Π. Νίκα.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του ήταν τα κτήματα με τις αχλαδιές, μηλιές, κερασιές, αμυγδαλιές και άλλα δέντρα που επλήγησαν από τον πρόσφατο παγετό. Ο κ. Οικονόμου αναγνώρισε την καταστροφή που έχουν υποστεί οι δενδροκαλλιέργειες από τον παγετό και, απευθυνόμενος προς τους παραγωγούς, σημείωσε ότι θα δοθούν αποζημιώσεις.

Στη συνέχεια βρέθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα παρουσία των χωρικών αντιπεριφερειαρχών, του αρμόδιου για αγροτικά θέματα αντιπεριφερειάρχη, στο πλαίσιο της οποίας θα συζητηθούν ζητήματα σχετικά με τις εγγειοβελτιωτικές υποδομές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο κ. Νίκας καλωσόρισε τον υφυπουργό για την παρουσία του και μίλησε για την επιτάχυνση των διαδικασιών, για την ολοκλήρωση των φραγμάτων και δικτύων, τονίζοντας την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των εγγειοβελτιωτικών έργων.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννης Οικονόμου είπε ότι η περιφέρεια είναι ένας από τους πιο δυναμικούς χώρους της ώρας, σε ό,τι αφορά τον πρωτογενή τομέα, με πολλά προϊόντα ΠΟΠ και τοπόσημα και είναι προτεραιότητα του υπουργείου να σχεδιάσει μια πολιτική εξωστρέφειας, ανθεκτικότητας που θα δυναμώσει το εισόδημα του Έλληνα παραγωγού και θα επανατοποθετήσει τα προϊόντα στις εγχώριες και διεθνής αγορές. Φυσικά, στο τραπέζι της συζήτησης θα τεθεί και η νέα ΚΑΠ

Ροή Ειδήσεων