• Αναζήτηση

Στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας φιλοξενείται το Τμήμα Αιμοληψίας

Από τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 το Τμήμα Αιμοληψίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας φιλοξενείται στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, προκειμένου να εξυπηρετούνται όσοι επιθυμούν να προσφέρουν αίμα χωρίς να απαιτείται η προσέλευσή τους στο χώρο του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Χθες, Τρίτη 8 Ιουλίου 2020, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε κάλεσμα συμμετοχής στο νέο χώρο που φιλοξενεί το Τμήμα Αιμοληψίας, παρουσία του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου.

Ο Δήμαρχος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός πως όλοι οι συμπολίτες μας που επιθυμούν να δώσουν αίμα, δηλαδή να προσφέρουν ζωή, θα μπορούν πλέον να το κάνουν στο κέντρο της πόλης μας. Πριν τη βόλτα στα καταστήματα, πριν τον καφέ, ανάμεσα στις υποχρεώσεις… ερχόμαστε σ’ αυτόν τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο και πράττουμε το αυτονόητο. Δεν έχουμε δικαιολογία πλέον, έχουμε το κέντρο αιμοδοσίας στα πόδια μας. Καλώ όλο τον κόσμο να έρθει, να αφιερώσει πέντε λεπτά και να προσφέρει στους συνανθρώπους μας το ωραιότερο δώρο».

Τονίζεται πως στο χώρο, τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα και υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας.

Το δικό τους κάλεσμα στους πολίτες, απηύθυναν η διευθύντρια Αιμοδοσία Αγγελική Καπόγλη, ο διευθυντής της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας Γιάννης Αδαμόπουλος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας, η εκπρόσωπος του Ε.Ε.Σ. Δήμητρα Ψαρούλη – Τσουμελέα και εθελοντές.

Ροή Ειδήσεων