• Αναζήτηση

Συναγερμός στην Ξάνθη: Κλείνουν για 10 ημέρες 5 δημοτικά σχολεία -Σε καραντίνα 80 εκπαιδευτικοί

Κλειστά για τις επόμενες 10 ημέρες θα παραμείνουν 5 δημοτικά σχολεία και ένα νηπιαγωγείο στην Ξάνθη, καθώς βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό ένας δάσκαλος και μία δασκάλα, την ίδια ώρα που 80 εκπαιδευτικοί μπαίνουν σε καραντίνα.

Όπως αναφέρει το σάιτ fonitisxanthsis, συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τρίτης στον δήμο Ξάνθης, αλλά και στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς εκπαιδευτικός ο οποίος δίδασκε σε τέσσερα δημοτικά σχολεία (καθηγητής αγγλικών, σύμφωνα με πληροφορίες) βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό έπειτα από συμπτώματα τα οποία παρουσίασε τη Δευτέρα και τεστ το οποίο έκανε σε ιδιωτικό εργαστήριο της Ξάνθης την Τρίτη το απόγευμα.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρμοδίων, οι οποίοι ενημέρωσαν τόσο τον ΕΟΔΥ όσο και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αλλά και το υπουργείο Παιδείας, με αποτέλεσμα από σήμερα το πρωί τα σχολεία να μη δεχθούν τους μαθητές και να περιμένουν τις οδηγίες των αρμόδιων υπουργείων ώστε να ακολουθήσουν το προβλεπόμενο πρωτόκολλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκπαιδευτικός τελευταία φορά που δίδαξε ήταν την περασμένη Παρασκευή. Πρόκειται για το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, το 17ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης και δύο δημοτικά σχολεία, το 15ο και το 20ό, στο Δροσερό Ξάνθης.

Τελικά, με απόφαση υπουργείου Παιδείας και ΕΟΔΥ, για 10 ημέρες θα παραμείνουν κλειστά τα 4 σχολεία στα οποία δίδασκε ο εκπαιδευτικός που διαγνώσθηκε θετικός στον Covid-19.

Την ίδια ώρα, κλειστά θα παραμείνουν για 10 ημέρες το Δημοτικό Σχολείο Ηλιόπετρας και το Νηπιαγωγείο Ηλιόπετρας στον δήμο Τοπείρου της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, λόγω θετικού κρούσματος εκπαιδευτικού. Με  Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως και Υγείας Βασίλη Κικίλια, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ B 2215 – 09.06.2020, επιβλήθηκε το μέτρο προσωρινής απαγόρευσης των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών σχολικών μονάδων του δήμου Τοπείρου της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, για το χρονικό διάστημα από 9/6/2020 έως και 19/6/2020.

Ροή Ειδήσεων