• Αναζήτηση

Συνωστισμός στην Πελοπόννησο για ενοικίαση κατοικιών: Στους πρωταγωνιστές οι παραθαλάσσιες περιοχές της Μεσσηνίας [πίνακας]

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για ενοικίαση αυτοτελών διαμερισμάτων ή και κατοικιών για διακοπές μέσα στον Ιούνιο σε Πελοπόννησο και Δυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr οι προ-κρατήσεις, λόγω της ευέλικτης πολιτικής ακύρωσης που έχουν υιοθετήσει σχεδόν στο σύνολο τους οι πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης τους τελευταίους 18 μήνες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, για αυτοτελή διαμερίσματα ή/και κατοικίες (όχι βίλες) για 5 διανυκτερεύσεις με συνολικό κόστος διαμονής έως 500 ευρώ, έχουν χτυπήσει «κόκκινο».

Έντονη κινητικότητα στην Πελοπόννησο

«Στην Πελοπόννησο, σύμφωνα με διεθνείς πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης όσον αφορά τα άνωθεν δεδομένα, καταγράφονται πενθήμερα των καλοκαιρινών μηνών που οι προ-κρατήσεις αγγίζουν ακόμη και το 80%. Πρωταγωνιστικό ρόλο και το φετινό καλοκαίρι φέρεται να έχουν οι παραθαλάσσιες περιοχές της Μεσσηνίας, λόγω τόσο της φυσικής ομορφιάς που διαθέτει αλλά και λόγω του καλού οδικού δικτύου που την συνδέει με την Αθήνα», αναφέρει ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του E- Real Estates. Έντονη κινητικότητα καταγράφεται και στην Μεσσηνιακή Μάνη, στα παράλια του Νομού Κορινθίας (Λέχαιο, Ξυλόκαστρο, Κιάτο, Λουτράκι, Λουτρά Ωραίας Ελένη), ενώ αρχίζει να μπαίνει στον τουριστικό χάρτη και η Αχαΐα κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές της Αιγιαλείας. Τέλος, έντονο ενδιαφέρον, σύμφωνα με την έκθεση, σημειώνεται και για την «χρυσή» αμμώδη ακτογραμμή του Ν. Ηλείας και ιδιαίτερα την Κυλλήνη και την Κουρούτα.

Αναλυτικός πίνακας με τμ και κόστος διανυκτερεύσεων

Πηγή/Επεξεργασία: Ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης/Πανελλαδικό Δίκτυο E-RealEstates. Ολόκληρα διαμερίσματα ή αυτοτελείς κατοικίες (όχι βίλες). *Το κόστος διαμονής προκύπτει βάση της διαθεσιμότητας και αφορά τον μήνα Ιούνιο για 2 ενήλικες και 2 παιδιά έως 12 ετών.

Ροή Ειδήσεων